joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fermierii arădeni cer demiterea șefului Direcției Agricole! Peste 700000 de euro nu ajung în Arad din cauza comodității

  de Special Arad | 17 noiembrie 2014, 2:26 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Asociația Crescătorilor de Vaci de Carne a județului Arad ne-a trimis o scrisoare pe adresa redacției Special Arad, rugându-ne s-o publicăm pe portal, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, acuzând printre altele, conducerea Direcției Agricole Arad, de neimplicare voită în a ajuta fermierii. Cu precizarea că așteptăm punctul de vedere al Direcției Agricole Arad, vă lăsăm să citiți ceea ce susțin susțin cei amintiți mai sus:

  „Aproape  50 fermieri ai județului Arad  au rămas fără ajutor de Minimis datorită refuzului abuziv al funcționariilor Direcției Agricole Arad de a le înregistra cererile de sprijin. Motivul: …OBOSEALA  funcționariilor Direcției Agricole Arad.
  În data de de 10.11.2014 a fost ultima zi în care se puteau depune cererile pentru sprijinul de Minimis la Direcțiile pentru Agicultură.Tot la această dată Direcțiile Agricole, au primit ordin din partea Ministerului Agriculturii să prelungească programul Direcției Agricole , până la ora 24,00, pentru preluarea cererilor de sprijin a eventualilor solicitanți întrucât sesiunea de depunere a fost foarte scurtă .Revoltați că li s-a cerut să stea la servici  până la 12 noaptea, funcționarii Direcției pentru Agricultură a județului Arad  s-au răzbunat pe fermieri, care ce-i drept au sosit puțin cam târziu cu dosarele, respectiv undeva la ora 21.00- însă totuși cu 3 ore înainte de ora închiderii programului în acea zi.
  În seara de 10.11.2014 reprezentanții Asociației Crescătorilor  de Vaci  de Carne  a județului Arad , împreună cu o parte dintre fermieri, s-au prezentat la sediul Direcției Agricole Arad în jurul orei 21.00, în vederea înregistrării unui număr de aproximtiv 50 de cereri de sprijin.
  Funcționarii din Direcția Agricolă Arad au refuzat înregistrarea acestor cereri de sprijin, sub pretextul că sunt prea obosiți, că e răspundere prea mare și că ar mai fi nevoie de mici completări la dosar – gen trecut nr de telefon în cerere sau trecut nr de cont în cererea de sprijin (de parca nu se puteau trece pe loc). Menționăm că potrivit Hotărârii de Guvern 873/2014, care reglementează modul de derulare a sprijinului de Minimis, cei de la Direcția Agricolă aveau obligația ca mai întâi să înregistreze aceste cereri de sprijin, indiferent dacă aceste dosare erau în regulă sau nu, după care să le evalueze până în 30.11. 2014, potrivit art 11 din H.G.( menționată mai sus).
  Reprezentanții Direcției Agricole, în frunte cu domnul director, au refuzat să înregistreze cererile fermierilor pe motiv că sunt obosiți și că e răspundere prea mare pentru acea oră, dar în același timp „prostind „fermierii să revină a doua zi până la ora 12. În următoarea zi, în jurul orei 10, fermierii au revenit, însă domnul director le-a dat un răspuns halucinant:
   „Nu cred că mai pot să vă ajut cu ceva întrucât am raportat deja situația la București, la 8.30”, astfel că aproximativ 50 de fermieri au fost trași pe sfoară, nemaiputând sa beneficieze de sprijinul de Minimis acordat de guvern. Suma totala ,aproximativ 700.000 de euro, care era datorată fermierilor, nu va mai fi plătită datorită comodității și lipsei de asumare a răspunderii unor funcționari plătiți din bani publici. Cu privire la părerea de rău a domnului director, îi transmitem că nu avea cu ce sa îi ajute, ci trebuia doar să își facă datoria.
  Însă domnul director va trebui să se ajute singur, iar pe fermieri nu știm dacă va mai avea șansa să o facă, întrucât fermierii au cerut imediat, în numele asociației, domnului ministru al Agriculturii să-l demită pe „comodul” de la Arad. În aceste condiții, domnul ministru , foarte promt, a dispus de urgență un control care va fi efectuat de corpul de control , care să verifice situația  de la Arad, singurul județ din țară unde fermierii nu și-au putut înregistra, toți, cererile”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.