miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Medicii și farmaciștii din Italia, obligați să se vaccineze

  de Special Arad | 31 mai 2021, 3:11 PM | Internaţional

  0

  (foto: gov.ro)

  Cadrele medicale și farmaciștii din Italia vor fi obligați să se vaccineze contra COVID. Dacă refuză, aceștia riscă să fie suspendați pentru tot restul anului, fără plata salariului. Decizia apare într-un decret semnat miercuri de premierul Mario Draghi, scrie Reuters, citat de Digi24.

  Recent, mai multe focare de COVID au fost identificate în spitale din Italia și sunt puse pe seama faptului că personalul medical a refuzat imunizarea, pe fondul unui curent anti-vaccinist în creștere. Criticii guvernului de la Roma pun însă sub semnul întrebării legalitatea decretului. Ei spun că acesta discriminează prin obligarea unei anumite categorii profesionale să se imunizeze.

  Pe de altă parte, decretul guvernului Draghi oferă protecție legală pentru personalul care se ocupă de vaccinare, o măsură pe care o ceruseră lucrătorii din domeniu, după ce cadre medicale au fost anchetate pentru omucidere după moartea, în Sicilia, a unui bărbat vaccinat.

  Italia, a cărei campanie de vaccinare este îngreunată de furnizarea întârziată a dozelor de vaccin, la fel ca și alte țări ale Uniunii Europene, are ca obiectiv să ajungă la 500.000 de vaccinări zilnice în aprilie, față de cele 230.000 din prezent. Începând din decembrie, au fost administrate circa 10 milioane de doze de vaccin, iar 3,1 milioane de italieni din cei 60 de milioane au fost imunizați cu ambele doze.

  Italia trece însă de o lună printr-un nou val de infecții și decese, ceea ce a făcut guvernul să înăsprească restricțiile și să limiteze libertatea de circulație.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.