luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Medic veterinar: „Când e caniculă, să punem un castron cu apă pentru cățeii și pisicile fără stăpân”

  de - | 4 august 2021, 8:17 AM | Naţional

  0

  V-ați gândit vreodată că atunci când este foarte cald, animalelor străzii nu le dă nimeni apă? Unii oameni le mai dau câteodată câinilor, pisicilor câte ceva de mâncare. Dar apă? Mai ales pe caniculă. Cosmin Prelipceanu a stat de vorbă la Digi24 pe această temă, dar și despre transformarea animalelor după adopție, cu medicul veterinar Aurelian Ștefan și Hilde Tudora, coordonatorul Protecției Animalelor de la Consiliul Județean Ilfov.

  Aurelian Ștefan, medic veterinar: „Suntem țara animalelor fără stăpân. Suntem campioni.

  La un cățel nu frumusețea e primordială. Un cățel nu e un accesoriu. Este un prieten, un membru al familiei, și atunci intervine legătura dintre om și cățel. Ați văzut că în America, în pandemie, adăposturile s-au închis, pentru că nu a mai rămas niciun animal de adoptat. Oamenii au nevoie de companie.

  Un cățel îți schimbă viața în bine. Și nu frumusețea este cea care contează.

  În ceea ce privește animalele de pe stradă. La 42 de grade cât avem, este vital să avem apă la orice colț de stradă. Și pentru oameni și pentru căței. Dar mai ales pentru căței, pentru pisici, păsări. Pentru ei apa reprezintă viață. Dacă nu bei apă două zile la 40 de grade…

  E bine când ieșim din bloc să punem un castron cu apă pentru căței, pisici. E simplu. Și îl schimbăm dacă se poate de 2, 3 ori pe zi. Cred că putem să facem asta. Este un gest simplu.”

  Citește continuarea pe Digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.