Tânărul artist din familia Păcurar se afirmă prin „Contraste”

  de [email protected] | 7 mai 2014, 3:07 PM | Cultură

  0

  De numele de Păcurar ai auzit cu siguranță, dacă ești un cunoscător în lumea artistică arădeană. Ori dacă ești elev la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi”, unde renumitul artist Mihai Păcurar este profesor de sculptură. Dar nu despre el este vorba în momentul de față, ci de fiul acestuia, Matei Păcurar, pe care-l găsești pe holurile liceului până la sfârșitul acestui an școlar. Surprinzător sau nu, acesta calcă pe urmele tatălui, în ceea ce privește înclinația spre artă, dar, surprinzător sau nu, preferă pictura față de sculptură și… de data asta deloc surprinzător, pictează foarte bine. Cu siguranță este invidiat de toți colegii de liceu pentru numele de familie ce-i dă, din start, un avantaj în domeniu, dar în mod clar tănărul Păcurar încearcă să se afirme cu talentul său propriu, înnăscut, într-adevăr, dar definit prin forțe proprii și printr-un stil care tinde spre original. Așadar… doamnelor, domnilor și, mai ales, domnișoarelor iubitoare de artă, de acum vorbim nu de Păcurar junior, ci de tânărul artist Matei Păcurar!

  Matei a debutat în lumea artelor arădene într-un mare fel, ieri, la Sala Clio. Adică e o onoare colosală să îi ai alături la vernisaj ca și critici pe maeștrii Onisim Colta, membrul Uniunii Artiștilor Plastici din 1980 (îți dai seama, noi, ăștia, tinerii, nici nu ne-am născut încă!), Gheorghe Sabău, fondatorul kinema ikon (anul 1970), sculptorul Mihai Păcurar (membru U.A.P. Arad din anul 1976) și profesoara de istoria artei, Ioana Țugulea.

  Foarte mulți tineri au venit la vernisaj, mai mult ca sigur prieteni și colegi de-al lui Matei, dar în orice caz, e un lucru important acest aspect, deoarece nu mai era valabilă gluma aia știută de toată lumea care frecventează Sala Clio (sau orice altă galerie de artă), cum că „de fiecare dată, la orice vernisaj, vezi aceiași oameni, același grup restrâns”… aceeași mică-mare familie. Nu de parcă aerul familial nu s-ar fi strecurat și la expoziția „Contraste”… dar, din ce în ce mai des în ultima perioadă, se întrevede răsărirea noii generații de artiști plastici arădeni. Și numele „Matei Păcurar” e acolo și el pe lista VIP.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.