sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Înfrățire cu Betleem, 16 distincții de excelență și o decorare post-mortem la ședința festivă CLM | Foto

  de Tomck@t | 22 august 2019, 6:45 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Momente emoționante și solemne la ședința festivă a Consiliului Local Municipal de anul acesta, în cadrul Zilelor Aradului. Astăzi, în sala Filarmonicii Arad, s-a semnat decretul prin care Aradul s-a înfrățit cu orașul Betleem din Palestina, s-au acordat 14 Diplome de Excelență pentru merite profesionale remarcabile și două titluri „Pro Urbe”, iar regretatul alpinist Zsolt Török a fost decorat post-mortem cu „Ordinul Național Pentru Merit”, în grad de Cavaler.

  După intonarea Imnului României a urmat un moment de reculegere în amintirea marelui alpinist arădean Zsolt Török, iar soției acestuia, Laura Török, i-a fost înmânat Decretul de decorare post-mortem, semnat de către Președintele Klaus Iohannis și adus la Arad de către o delegație militară condusă de Generalul Mihai Ciomordolea, Consilier de stat la Departamentul Securității Naționale și reprezentant al Secretariatului CSAT din cadrul Administrației Prezidențiale.

  IMG 7667

  Tot în cadrul ședinței festive a CLM de astăzi, primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, şi primarul oraşului Betleem, Anton Salman, au semnat acordul de înfrățire dintre cele două orașe.

  Astăzi, Aradul, un oraş creştin şi cu tradiţii, are bucuria de a perfecta un proiect de simţire creştină, acela al înfrăţirii cu oraşul Betleem, locul de naştere al lui Isus Hristos! Vă mărturisesc că pentru mine şi pentru arădenii pe care îi reprezint este un act mai mult decât onorant. Este un act şi un gest de suflet care se leagă cu sentimentul de familie şi iubire creştină.”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

  „Sperăm că odată cu semnarea acestui acord să avem parte de un schimb de experienţă fructuos în diverse domenii, iar un domeniu important este cel cultural. Cultura vorbeşte despre tradiţie, educaţie şi alte sectoare ale vieţii. Sper că vom aduce un plus de valoare relaţiei dintre cele două oraşe. Acest acord va aduce oamenii împreună cu scopul de a se înţelege reciproc. Vom aduce cele două oraşe împreună. Vom putea experimenta cultura păcii în cele două oraşe”, a declarat primarul oraşului Betleem, Anton Salman.

  IMG 7674

  Inițiativa de stabilire a unor relații de înfrățire între Arad şi Betleem a fost formulată pentru prima oară în septembrie 2017, cu prilejul vizitei la Arad a Excelenței Sale, Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Statului Palestina în România.

  Betleemul mai este înfrăţit cu două orașe din România, Bucureşti şi Suceava, iar Aradul este al 99-lea oraș înfrățit cu locul în care s-au născut Regele David și Iisus, după cum spunea primarul Anton Salman.

  Ceremonia de înfrățire dintre Arad și Betleem a fost marcată și cu un recital muzical oferit de către doi elevi ai Academiei de Muzică din Betleem, care au interpretat simfonii de Chopin, Omar Khairat (compozitor egiptean), dar și simfonii bazate pe repertoriul folcloric românesc.

  16 personalități au fost distinse cu Dipome de Excelență, respectiv titlul „Pro Urbe”

  Paisprezece personalități arădene au primit Diploma de Excelență pentru merite profesionale remarcabile. Este vorba despre regizorul Cristian Ban (domeniul Artă Dramatică), profesorii Marius Țiu și Radu Bereteu (Educație), Anamaria Șerban (Arte Plastice), prof. Mario Florescu (Muzică), Adrian Lucaci, Davidhazy Imre Istvan și Ovidiu Daniel Cismaş (Sport), iar în domeniul medical, pentru activitatea medicală și contribuția adusă la dezvoltarea sistemului medical arădean, au primit titluri de excelenţă lectorul universitar doctor Voicu Silviu Văgălău, conferențiarul universitar doctor Dinu Hereţiu, profesorul universitar doctor Maria Puşchiţa, profesorul universitar doctor Dorin Lazăr, profesorul universitar doctor Alexandru Pop şi profesorul universitar doctor Ioan Ioiart.

  IMG 7717

  De asemenea, s-au acoradat două titluri PRO URBE pentru contribuția deosebită la promovarea imaginii Municipiului Arad și anume domnului Gheorghe Săbău – teoretician multimedia, inițiatorul proiectului Kinema Ikon și domnului inginer Nicolae Dedulea, pentru implicarea în dezvoltarea relațiilor internaționale ale Municipiului Arad.

  IMG 7730

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.