sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Marșul pentru sănătatea Pământului cu elevii de la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad

  de Raluca Medeleanu | 19 aprilie 2016, 4:29 PM | Educaţie | Video

  2

  Este cel de-al zecelea an consecutiv în care elevii Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” din Arad se adună laolaltă și pornesc în pași de marș, de la școală până la UTA și înapoi, îndemnând oamenii să conștientizeze importanța pe care îl are un mod de viață ecologic pentru planeta noastră.

  Cu mic, cu mare, aproape 1000 de elevi au ieșit astăzi dimineață din curtea școlii „Aurel Vlaicu”, fiecare având în mână diferite pancarte confecționate chiar de ei, strigând sloganul „Pământul îl salvați! Reciclați!”.

   

  Acțiunea a făcut parte din cadrul evenimentelor organizate cu ocazia săptămânii „Școala Altfel”.

   

  DSCN6877 DSCN6878 DSCN6879 DSCN6880 DSCN6881 DSCN6882 DSCN6883 DSCN6884 DSCN6885 DSCN6886 DSCN6888 DSCN6889 DSCN6892 DSCN6893 DSCN6894 DSCN6895 DSCN6896 DSCN6897 DSCN6899 DSCN6900 DSCN6901

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sper doar că duc mesajul și acasă, la părinți, bunici și vecini.

   Dar din păcate este nevoie de mai mult decât să bifăm activități educaționale pentru copii. Este imperios necesar ca și adulții să se implice și să înceapă să se autoeduce.
   Este an electoral. Ar fi bine ca toată lumea să le pună întrebări candidaților despre ce au de gând să facă concret în privința protejării mediului. Despre viitorul verde al Aradului.

   Falcă a înscris orașul la concursul Capitală Europeană Verde 2018. Nu pe realizări ci pe minciuni și exagerări. Se mai cheltuiesc ceva bani de la bugetul local, în gaura neagră a lucrurilor făcute de geaba. Iar primărelul se laudă că Aradul este primul oraș din România înscris la concurs. Și bine înțeles că se datorește lui și viziunii sale în privința viitorului luminos al orașului.
   http://ec.europa.eu/environment/europeangreencapital/

   Printre altele se laudă cu pistele de biciclete si parcuri.
   Dar nu scoate un cuvânt că a vrut să distrugă Parcul Eminescu, în favoarea unei parcări. Sau că din multitudinea de alternative avute a ales pe cea mai scumpă la investiția de la CET-Arad. Gazul!

   Aradul este o catastrofă din perspectiva preocupării autorităților locale în aplicarea unor strategii de protejare a mediului. Este o realitate și cunoscând situația în alte orașe europene, nu ai cum să nu fi critic.
   De ce o catastrofă? Pur și simplu fiindcă an de an în care doar se MIMEAZĂ că se fac îmbunătățiri, decalajul fata de restul orașelor din Europa, doar crește.

   Și cine are cel mai mult de pierdut? Falcă?

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Pentru eventualii postaci ai lui Falcă:

   Information to be provided by the applicant cities:
   In the 2018 EGCA Application Form, cities are asked to provide the following information for 12 indicator areas.
   The Application Form has 4 sections per indicator, as follows:
   1 Describe the present situation
   2 Describe the measures implemented over the last five to ten years.
   3 Describe the short and long term objectives for the future and proposed approach to achieve these.
   4 List how the above information can be documented, add links where possible.

   Sursă: http://ec.europa.eu/environment/europeangreencapital/applying-for-the-award/evaluation-process/index.html

   Un consultant a fost angajat. Iar ilustrul consultant o să iasă în curând cu tot ce a FURAT de pe internet și de pe alte surse de „inspirație”. În Copy-Paste sântem doctoranzi!

   Iar Falcă o să facă Valuri Mari în apele liniștite ale dezbaterii electorale locale.

   Deci participarea la acest concurs de prestigiu a fost gândită să facă parte din campania electorală a lui Falcă, pe bani publici.

   Ar fi interesant de știut ce părere au arădenii că impozitele mărite au fost folosite și la campania Țipțerului?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.