miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ziua Europei, sărbătorită de preșcolarii grădinițelor P.P. „Bambi” și P.P. „Furnicuța” printr-un marș al „micilor ecologiști” | Video

  de Special Arad | 9 mai 2023, 6:35 PM | Eco | Educaţie | Știri Arad

  0

  Preșcolarii Grădiniței P.P. „Bambi” și P.P. „Furnicuța” au oferit marți dimineața, în jurul orei 10:00, un bun exemplu comunității din Arad, chiar în fața Primăriei, cu prilejul zilei de 9 Mai, „Ziua Europei”, printr-un marș al micilor ecologiști.

  Activitatea de astăzi face parte din Programul „Săptămâna Verde” și are ca scop, pe lângă educația preșcolarilor, sensibilizarea adulților în privința efectelor negative ale poluării, grija față de plante și multe alte mesaje, pe care cei mici au dorit să le transmită astăzi arădenilor.

  Evenimentul în sine a fost un marș ce a avut ca titlu „9 Mai sărbătorim, mici ecologiști noi vrem să fim”, în care copiii grădinițelor respective au mărșăluit pe biciclete și pe jos prin fața Primăriei.

  „Copiii au avut în mână pancarde pe care erau scrise mesaje puternice: «NU furați florile!», «Nu rupeți florile!», «Nu aruncați gunoaiele pe jos!», tocmai cu scopul de a le aminti cetățenilor din Arad că ne dorim cu toții să avem un oraș curat și să avem grijă de florile plantate de cei din Administrație. Ideea acestui marș ne-a venit în momentul în care într-una din zile am aflat de un incident nu tocmai lăudabil și anume că, după doar o zi, au fost furate florile plantate în fața Primăriei. Nu ne dorim ca astfel de fapte să se mai întâmple la noi în oraș, iar acest marș al copiiilor sperăm să mai trezească spiritul civic din noi și să fim mai uniți, cu mic cu mare și să fim ecologiști”, a precizat pentru Special Arad Istrate Corina, directoarea grădiniței P.P. „Bambi” din Arad.

  La acest marș al micilor ecologiști s-au alăturat și Călin Bibarț, primarul Aradului, precum și Tipei Mariana – inspector școlar pentru educație timpurie, care au fost plăcut surprinși de acest eveniment, lăudând inițiativa cadrelor didactice.

  La solicitarea sprijinului în vederea siguranței copiilor, șeful Poliției Locale din Arad, Toma Adrian a trimis polițiști care au asigurat zona respectivă, fiind ajutați și de reprezentanți ai Jandarmeriei.

  „Excelentă inițiativa educatoarelor de la grădinițele «Bambi» și «Furnicuța», cea de a-i educa serios pe cei mici în privința curățeniei și salvării mediului sufocat de deșeurile produse de comportamentul consumerist”, a precizat pentru Special Arad Călin Bibarț, edilul Aradului.

  La finalul acestui eveniment, copiii au fost încântați de baloanele cu heliu, colorate în verde și albastru, ce au fost lansate deasupra tuturor, pentru a crea un moment de bucurie pentru cei mici.

  Ziua Europei, sărbătorită de preșcolarii grădinițelor P.P. „Bambi” și P.P. „Furnicuța”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.