duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mark Zuckerberg a recunoscut la CNN că a greșit, implicând Facebook în alegerile din SUA… dar spune că a fost minţit de Cambridge Analytica

  de - | 22 martie 2018, 1:32 PM | Internaţional | Social Media

  0

  (foto: CNN)

  Mark Zuckerberg a vorbit, în premieră, la CNN, despre scandalul în care este implicată compania pe care a fondat-o. Datele a 50 de milioane de utilizatori au fost folosite pentru manipularea rezultatului referendumului pentru Brexit şi a alegerilor din SUA, relatează Digi24.

  Şeful Facebook şi-a prezentat scuze. El spune, însă, că a fost minţit de Cambridge Analytica. Firma de consultaţă a venit cu un certificat legal, conform căruia ar fi şters toate informaţiile obţinute ilicit. În realitate, acest lucru nu se întâmplase, spune Mark Zuckerberg, care a recunoscut că a greşit atunci când nu a verificat informaţia. Fondatorul Facebook a promis şi că toate cele 50 de milioane de persoane care au fost afectate vor fi notificate.

  Mark Zuckerberg, fondator Facebook: A fost a încălcare majoră a încrederii şi îmi pare foarte rău că s-a întâmplat. Responsabilitatea de bază este să protejăm datele utilizatorilor şi, dacă nu putem să facem asta, nu merităm să avem oportunitatea să servim cetăţenii. Responsabilitatea noastră de acum este ca aşa ceva să nu se mai întâmple. Facem mai multe lucruri ca să restricţionăm în viitor accesul dezvoltatorilor. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că nu există alte Cambridge Analytica. Vom face o investigaţie majoră care să cuprindă toate aplicaţiile care au avut acces la un număr mare de date, de dinainte să securizăm platfoma. Nu vom mai crede oamenii pe cuvânt. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să-l facem este să informăm toate persoanelor ale căror date au fost afectate de una dintre aceste aplicaţii rebele. Vom face asta.

  Moderator: Veţi depune mărturie în faţa Congresului?

  Mark Zuckerberg, fondator Facebook: Pe scurt, sunt bucuros să fac asta dacă este lucru corect de făcut.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.