sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mark Rutte, premier olandez: „În opinia mea, Ungaria nu mai are ce să caute în UE”

  de - | 25 iunie 2021, 9:06 AM | Internaţional

  1

  (foto: G4Media)

  Premierul olandez Mark Rutte a susţinut joi că Ungaria, pentru că a adoptat o lege care interzice referirile la homosexualitate în şcoli şi este acuzată astfel că discriminează persoanele LGBT, „nu mai are ce să caute în Uniunea Europeană”.

  „În opinia mea, (…) ei nu mai au ce să caute în UE, dar nu doar eu decid”, a spus Rutte la sosirea la summitul european, potrivit AFP, premierul liberal olandez adăugând că doreşte să facă Ungaria „să cedeze” în acest subiect.

  Nu există însă o procedură pentru excluderea unei ţări din UE.

  Mark Rutte se numără printre cei 17 lideri ai statelor UE semnatari ai unei scrisori comune pe tema noii legi ungare, adresată şefilor instituţiilor europene şi secretarului general al ONU, Antonio Guterres (invitat la summitul european), în care insistă asupra necesităţii respectării valorilor europene, potrivit Agerpres.

  Conform sursei citate, Comisia Europeană a trimis Budapestei o scrisoare prin care îşi exprimă îngrijorarea faţă de această lege, care prevede că „pornografia şi conţinuturile ce reprezintă sexualitatea sau promovează devierea de la identitatea de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârste sub 18 ani”.

  Premierul ungar Viktor Orban a respins criticile conform cărora noua lege ar afecta drepturile persoanelor LGBT. „Legea nu priveşte homosexualii, ea priveşte modul în care părinţii doresc să facă educaţia sexuală a copiilor lor”, a explicat el.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Vrem si noi afara, cu ei! Vrem sa ne pastram identitatea nationala, nu vrem sa fim niste ‘europeni’ sclavi, care nu stim de unde venim si unde ne indreptam. Tot respectul pentru domnul Viktor Orban, care da dovada de coloana vertebrala si cum s-ar zice pe la noi.. „sange in pix”.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.