miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Marile speranțe: Primăria anunță că, în anul Centenarului, Aradul s-ar putea înfrăţi cu un sector al Chişinăului

  de Special Arad | 14 martie 2018, 12:50 PM | Știri Arad

  0

  Municipiul Arad și municipiul Chișinău

  Comunicat. Municipiul Arad și sectorul Râşcani din municipiul Chişinău, Republica Moldova intenționează să se înfrățească. Anunţul a fost făcut de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

  La începutul lunii martie, Pretorul sectorului Răşcani, Nicolae Balaur, a solicitat Primăriei Municipiului Arad sprijinul necesar pentru stabilirea relaţiei de înfrăţire. Răspunsul municipalităţii arădene a fost unul pozitiv, astfel că a fost demarată procedura de “înfrăţire”. Ulterior, subiectul urmează să fie aprobat în consiliile locale ale celor două orașe, după care va fi semnat Acordul de înfrățire.

  Municipiul Arad și sectorul Râşcani intenționează să colaboreze mai intâi în domeniul educaţiei, iar apoi nu este exclus să stabilim relaţii şi la nivel economic”, a menționat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

  Municipiul Arad este înfrăţit cu Gyula şi Pecs (Ungaria), Zrenjanin (Serbia), Atlit şi Givataym (Israel), Fushun (China), Hodmezovasarhely (Ungaria), Heist-op-den-Berg, Belgia, Praga – Sector 5 (Cehia) şi Budapesta-Sector XII (Ungaria).

  Pretura sectorului Râşcani a încheiat până acum un acord de colaborare cu municipiul Târgu Mureş, unul de înfrăţire cu oraşul Năvodari şi are o înţelegere de cooperare cu oraşul Şimleul Silvaniei.

   

  Despre Sectorul Râşcani al Municipiului Chişinău, Republica Moldova

  • Sectorul Râşcani este o unitate administrativă, economică şi culturală a municipiului Chişinău
  • În componenţa sa intră oraşele Cricova şi Stăuceni şi comunele Ciorescu, Făureşti, Goian şi Grătieşti
  • Populaţia la 1.01.2015 constituia 162.493 mii de personae, din care orăşenească 133.160 mii de persoane
  • Sectorul are 181 de străzi, 4 bulevarde şi 1 stradă pietonală
  • Cel mai mare parc din sector este “Parcul Râşcani” care are o suprafaţă de peste 87 de ha
  • În raza sectorului Râşcani funcţionează 32 instituţii preuniversitare, din care 5 gimnazii şi 27 licee teoretice
  • Obiectivele principale din sector sunt: Banca Naţională a Moldovei, Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova, Circul de Stat din Chişinău.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.