Manifestație dedicată Crăișorului Munților la Școala Gimnazială „Avram Iancu”

  de - | 29 May 2019, 9:09 PM | Contributors

  0

  În vinerea de 17 Mai 2019, Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Arad a organizat o manifestație dedicată eroului național Avram Iancu, care a jucat un rol important în Revoluția de la 1848 din Transilvania.

  Manifestația s-a desfășurat în curtea școlii, lângă statuia lui Avram Iancu, unde s-au adunat toți elevii școlii, împreună cu cadrele didactice. Aceasta a început prin discursul domnilor directori, după care am avut parte de o adevărată lecție de istorie susținută de domnul profesor Doru Bogdan și de colegul nostru, Alex Enachi din clasa a VII-a B. Discursul a fost urmat de cântece și jocuri populare susținute de către echipa de dansuri populare a școlii.

  Sunt plăcut impresionată de colaborarea dintre profesori și elevi pentru acest eveniment și sunt bucuroasă pentru că au fost încadrate vechile datini și tradiții românești, care evocă adevăratul spirit de luptă și jerfă aceluia care a fost supranumit Crăișorul Munților.

  Mă simt mândră că sunt elevă a școlii care poartă numele de Avram Iancu.

  Lulușa Selena Beatrice
  clasa a VII-a B

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.