ExclusivMândria mai-marilor din CJ Arad, societatea Intermed Utilaj, cea care s-a jucat de-a modernizarea drumului Pâncota-Seleuș, și-a cerut falimentul!

  de Alin Olteanu | 22 martie 2019, 10:54 AM | Dezvăluiri | Topic special

  3

  Drumul Pâncota-Seleuș, după doar două luni...

  Cum spuneam în titlu, mândria Consiliului Județean Arad, mai precis a domnilor Sergiu Bâlcea și proaspătului vicepreședinte Răzvan Cadar, pentru care noi, jurnaliștii, am fost puși la zid pentru că ne permităm să criticăm, ne referim la societatea Intermed Utilaj, firmă pe care cei doi au apărat-o ca și cum ar fi fost proprietatea lor personală, își cere falimentul.

  Încă de anul trecut, de când administrația județului Arad, într-o încercare nereușită de a ne prosti, ne-a băgat „pe gât” că societatea care construiește drumul Pâncota Seleuș garantează calitatea lucrărilor într-atât de tare încât a mărit garanția (ce bărbi?!) de la șase ani – cât era prevăzut în caietul de sarcini – la opt ani, Special Arad a susținut, dând credit consilierului județean Cristian Ispravnic (cel care arăta, în calitate de inginer contructor, că sunt probleme), că această investiție este un fiasco. Ulterior, cu fotografii și buletine de analize, demonstram că investiția nu respectă condițiile tehnice (ne referim la calitatea pietrei folosite) prevăzute în contract și ne exprimam îngrijorarea că drumul Pâncota Seleuș se va strica după „prima ploaie”.

  Ei bine, nu a fost nevoie să treacă prea mult timp și ziarul a prezentat reportaje cu gropile apărute în asfaltul turnat pe respectivul drum. Și, de fiecare dată, așa cum suntem obișnuiți cu politicienii care în loc să vorbesc „delireze” de parcă ar avea întotdeauna dreptate, cei de la CJ Arad ne-au dat „peste nas” dându-ne de înțeles că o să vedem noi ce lucrare fenomenală se face între Pâncota și Seleuș. Și nu numai că e fenomenală, însă mai e și garantată pentru opt ani.

  Citește și: Pâncota-Seleuş, un drum plin de praf, relaţii şi reclamaţii, se asfaltează mâine. Așa ni s-a spus

  Ieri, societatea Intermed Utilaj și-a cerut falimentul! Adică, cu ajutorul unui administrator judiciar, vrea să se reorganizeze, să nu mai plătească dobânzi și penalități, acum fiind în incapacitate de plată către diverși clienți. Auzim, spun sursele noastre, că ar fi vorba de milioane de lei datorii către terți. Mai mult, administratorul judiciar ar putea cere ca Intermed Utilaj să renunțe la unele lucrări care se dovedesc a nu-i produce profitul scontat. Și de ce nu ar putea fi vorba chiar de „Pâncota Seleuș?

  Așadar, mândria lui Bâlcea și Cadar, dar și a directorului Ciubotaru de la CJ Arad, cel care numai că nu ne făcea proști pentru că ne permitem să contestăm calutatea unei lucrări, pentru care mai că și-ar fi pus capul în joc pentru a ne convinge că nu e nicio problemă în finalizarea cu succes a acestei mari investiții, s-a „surpat” încet și sigur ca și drumul Pâncota -Seleuș în cele câteva luni de iarnă.

  Citește și: CJA se apără și susține că drumul Pâncota-Seleuș este „un șantier în lucru, nu o lucrare finalizată”

  Intermed Utilaj are nu mai puțin de opt mari lucrări în județul Arad, amintind aici „Lucrări de modernizare infrastructură rutieră comuna Dieci” – valoare de peste 6 milioane de lei, „Proiectare și modernizare străzi în Mișca, Vânători, Satu Nou, Zerindul Mic” – aproape 4 milioane de lei, „Întretinere drumuri asfaltate 2018-2021 Lot 1 Sector Arad, Lot 2 Sector Criș, Lot 3 Sector Ineu, Lot 4 Sector Sebiș, Lot 5 Sector Lipova” – aproape 1 milion de lei, „Modernizare străzi în comuna Covăsânț”- peste 2 milioane de lei, „Modernizare drum comunal în comuna Șiria” – peste 3 milioane de lei, „Modernizare străzi în Chișineu Criș”- aproape 2  milioane de lei. Practic, dacă însumăm valoarea tuturor lucrărilor, Intermed Utilaj „strânge” vreo 4 milioane de euro de la stat.

  Citește și: Șefii Consiliului Județean Arad îl chinuie pe directorul Ciubotaru și l-au trimis să danseze lambada în fața presei, alături de constructor, fără procurori, pe drumul județean Pâncota-Seleuș (Audio/Video)

  Cum s-a ajuns aici? Mulți spun că societățile de construcții merg la licitații cu prețuri aproape de jumătate din cât apreciază proiectantul că ar costa și astfel nu sunt în stare să respecte cantitățile și calitatea lucrărilor pe care trebuie să le execute. Iar dacă le respectă, nu au cum să se încadreze în prețul licitat.

  Poate că asta se întâmplă și în cazul Intermed Utilaj, care a câștigat lucrarea de modernizare a drumului Pâncota Seleuș licind cu 40 la sută mai puțin decât valoarea prevăzută de proiectant. Și dacă această societate a făcut la fel și în czul celorlalte lucrări pe care le execută în Arad, nu trebuie să ne mirăm că a ajuns să ceară falimentul. Însă, ca să fim corecți până la capăt, sunt multe astfel de societăți în aceeași situație.

  Citește și:  Fenomenal! Societățile Porr Construct și Intermed Utilaj „donează” Consiliului Județean Arad 40 la sută din banii drumurilor județene pe care le modernizează!

  Acum , în final, o întrebare retorică pentru domnii de la CJ Arad: „Știut fiind faptul că doar 3-4 la sută dintre societățile care își cer falimentul pentru a se reorganiza au succes, în sensul că se redresează, și presupunând că Intermed Utilaj nu va reuși asta, cine garantează calitatea lucrărilor de la Pâncota-Seleuș pentru următorii opt ani?”.

  Nu spunem că Intermed Utilaj nu va finaliza lucrarea, însă dorim să aflăm cine va răspunde dacă aceasta e, așa cum bănuim, de o calitate îndoielnică și nu va rezista decât un an. Pentru că dacă se declară falimentul Intermed Utilaj, în concluzie nu se va reuși reorganizarea și plata datoriilor, atunci ne așteptăm ca domnii de la CJ Arad să-și dea jos costumele, să îmbrace salopetele, să-și pună căștile de protecție și.. la muncă, la acoperit gropile, nu la declarații și comunicate de prost gust!

  Revenim.

   

   

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ca în tot ce este atins de politicienii-mafioți puși pe căpătuială, ramâne doar „praful și pulberea” în urma lor.
   .
   Ei, niște mediocrii și zerouri barate, țărănoi cu ciocoși, în blugi de firmă și costume strâmte, ne cred pe toți niște proști, iar ei șmecherii fac cum vor. Și-au schimbat adidașii de 50 de lei cu primii pantofi de piele și au senzația că dintr-o dată au devenit super deștepți. Au imunitate peste tot, chiar și când încalcă simple reguli de circulație. Să nu mai vorbim de abuzuri, că doar deh … ei sunt legea. Instituțiile abilitate duc lipsă de curaj să-și facă datoria tragându-i la răspundere pentru toate minciunile debitate la foc automat, abuzuri, comisioane nemeritate, cheltuieli abuzive din bugetele locale, etc, etc. Totul se mușamalizează, iar prada se împarte în cadrul binecunoscut al festivităților private, stropite cu șampanie Don Perignon. #rezistenții nu ies în fața Primăriei să le ceară deminisa. O COMPLICITATE la înfăptuirea tuturor acestor scheme de furat și îmbogățire rapidă.
   .
   Asta este România, unde prosteala ține și Țepele au statut de afaceri.
   .
   Bravo Special Arad, … dați în ei să curgă sângele.

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.