Majoritatea consilierilor spun că e ok ca stadionul să înghită încă 4,4 milioane de euro din bugetul local

  de Raluca Medeleanu | 29 noiembrie 2019, 11:07 AM | Administraţie | Sport | Topic special

  1

  Așa cum anunțam săptămâna aceasta, consilierii locali municipali au avut de supus la vot un proiect de hotărâre care prevede refacerea documentației pentru stadion, mai exact alocarea a încă 4,4 milioane de euro pentru mărirea capacității peluzelor, măsură luată deja de municipalitate, după cum veți observa într-un articol viitor.

  Înainte de supunerea la vot, potrivit legii, deputatul Sergiu Vlad de la USR a avut dreptul să ia cuvântul, dorind să adreseze o serie de întrebări reprezentanților Primăriei Arad, dintre care considerăm cel puțin interesante următoarele:

  „De ce acum 6 ani a fost acceptată o ofertă de construire a unui stadion care față de cel supus azi la vot avea în plus un acoperiș și învelitoare laterale moderne, precum și un al treilea etaj, la jumătate din prețul de acum?”, „Care este explicația subevaluării (pentru că acum vedem limpede că a fost o subevaluare) din oferta de atunci? Prețul aproape dublu de acum nu se poate justifica nici prin adăugările la fundație, nici de modificările legislației privitoare la incendii, nici de gradația UEFA superioară”, a afirmat Vlad.

  Cu toate acestea, un singur consilier local – Marin Lupaș / Pro România – a simțit nevoia să ia cuvântul, deși cele exprimate nu au trimis semnale de alarmă la suma acumulată, ci doar la necesitatea finalizării cât mai urgentă a lucrărilor, întrucât dacă UTA va intra în Liga 1, nu va avea condiții să facă performanță. „Nu mai contează ce a fost până acum, important e să terminăm stadionul”, a spus Lupaș (citație aproximativă). Restul consilierilor PNL și PSD prezenți au dat pur și simplu undă verde fără să ceară nicio lămurire suplimentară.

  După ce proiectul a trecut de vot, primarul Călin Bibarț a luat, la rândul său, cuvântul și a afirmat că nu se consideră expert în construit stadioane și că tocmai din acest motiv a solicitat un audit intern pentru a afla dacă prețurile sunt cumva dublate. Rezultatul ar fi, spune Bibarț, mai mult decât satisfăcător.

  Vom reveni cu mai multe informații în curând. Subiectul e departe de a fi încheiat.

  Citește șiÎncă un proiect de hotărâre pentru stadionul UTA și aproape 4,5 milioane de euro în plus din bugetul local.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.