duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Consilierii USR au votat împotriva proiectului de închiriere prin licitație a spațiilor comerciale de la stadion, fiind nemulțumiți de conținutul contractului

  de - | 28 septembrie 2022, 4:24 PM | Comunicate contra cost

  1

  Daniela Arieta Săbău, consilier USR PLUS Arad

  Consilierii locali ai PNL-PSD-UDMR au hotărât în ședința Consiliului local al municipiului Arad de astăzi, 28 septembrie 2022, închirierea prin licitație a spațiilor comerciale din incinta stadionului « Francisc Neuman » (stadionul UTA).

  Întrucât au considerat că sunt încălcate atât principiile elementare ale bunei guvernări locale, cât și articole legale, toți cei 7 consilieri locali ai USR Arad au votat împotriva închirierii în forma propusă de PSD&PNL Arad.

  În primul rând, considerăm că lipsa stabilirii unei chirii minime de la care poate începe licitația crează premisele stabilirii unui nivel al acesteia sub nivelul pieței. Acest lucru înseamnă nimic altceva decât pagubă pentru bugetul local, supus oricum unor presiuni énorme.
  În al doilea rând, faptul că documentația permite subînchirierea spațiilor de către cel care va câștiga licitația oferă ocazia « afacerii » perfecte pentru firmele de partid obișnuite să obțină doar bani munciți de alții. În cazul de față, de arădeni.

  La toate acestea se adaugă faptul că sunt încălcate mai multe prevederi legale din Codul administrativ, încălcare de care nu pare să le pese consilierilor PNL – PSD – UDMR, care au votat pentru.

  Stadionul UTA este construit integral din banii arădenilor, a costat foarte mult, și a durat enorm până a fost finalizat. Este prost conceput (vedem asta la fiecare ploaie mai zdravănă) și prost administrat tehnic (gazon distrus după organizarea unui mega-concert cu sub 1.000 de participanți). Dacă la acestea se adaugă proasta lui administrare financiară prin favorizarea “afacerilor” cu bani nemnciți pentru firmele de partid, atunci înseamnă că arădenilor li se bagă mâna în buzunar nu o singură dată, ci de trei ori al rând. Orice comentariu este de prisos.

  Consilierii USR Arad au votat împotriva acestor condiții inacceptabile de închiriere, și vor face toate demersurile legale pentru oprirea inițiativei PNL – PSD – UDMR.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Am fost curios si eu, ca si altii, si am participat ca spectator la cateva sedinte ale Consiliului local. Este cat se poate de limpede felul in care se comporta majoritatea consilierilor. Daca la cei din PNL se cam vede ”comanda” din umbra a fostului, cum de altfel se cam vede si la consilierii USR, ceilalti (PSD, UDMR, PMP) incearca, fiecare in parte, sa obtina avantaje, mai ales electorale. Ceea ce frapeaza de fiecare data insa e felul caraghios, absolut ridicol de multe ori, in care face opozitie useristii. Acelasi circ pe care il vedeam in parlament la reprezentantii lor. Si eu care credeam ca aradenii sunt mai destepti si mai civilizati decat miticii. Aiurea, sunt exact la fel: circ cat cuprinde! Excelează aici acel Codrin Vlad si Cocos. Dar nici ceilalti nu vor sa se lase mai prejos.
   Jenant!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.