Mai multe ONG-uri din țară, inclusiv din Arad, cer preluarea dosarului „10 august” de către procurorii militari

  de Raluca Medeleanu | 10 August 2021, 8:29 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Cătălin Georgescu)

  Mai multe asociații civice din țară s-au adunat marți seara în Piața Victoriei, acolo unde în urmă cu 3 ani a fost reprimat violent de Jandarmerie protestul celor care au denunțat abuzurile Guvernului PSD . Acum, 13 ONG-uri, dintre care și „Aradul Civic”, cer o echipă de procurori militari care să se ocupe doar de anchetarea dosarului 10 August.

  „Societatea Civilă, prin Comunitatea Declic, Corupția ucide, Geeks For Democracy, Asociația Evoluție În Instituție, Funky Citizens, Asociația VedemJust – Voci pentru Democrație și Justiție, #REZISTENȚA, Reset Iași, Umbrela Anticorupție Cluj, Rezistența Civică Galați, Asociația Aradul Civic, Asociația Platforma Inițiativa România, Asociația România Vie cere procurorului general să delege o echipă de procurori militari care să se ocupe doar de anchetarea dosarului 10 August.

  De asemenea, societatea civilă solicită procurorilor să comunice public periodic stadiul anchetei și actele de urmărire penală efectuate în dosar.

  Organizațiile semnatare reamintesc procurorilor că a existat un precedent de desemnare a unei echipe dedicate de anchetă și o comunicare constantă privind stadiul dosarului Revoluției, instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția Militară.

  Dacă chiar vor să facă dreptate, procurorii de la Secția Militară a PICCJ trebuie să facă pași în anchetă și să finalizeze cu celeritate dosarul. Societatea civilă nu va permite ca procurorii militari să tergiverseze ancheta și să se încurce în acte de procedură, cum au făcut în dosarele Revoluției și Mineriadei. E suficient cât timp a pierdut DIICOT, fără audieri de martori, fără întrebări incomode și chiar și fără percheziții informatice ale telefoanelor șefilor din Jandarmerie.

  Demersul este susținut de peste 61.200 de cetățeni care au semnat deja petiția prin care cer o anchetă corectă în cazul 10 august.
  Petiția poate fi semnată urmând acest link: facem.declic.ro”, se arată pe pagina de facebook Corupția Ucide.

   

   

  Citește și: Ziua în care unii ne-au gazat, ne-au lovit. Și ne-au mințit toți – Special Arad 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.