duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mai multe funcţii de director şi director adjunct au rămas vacante în școlile din județul Arad

  de Special Arad | 22 decembrie 2016, 3:16 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Inspectoratul Școlar Județean Arad a analizat în Consiliul de Administrație din 19.12.2016 și  20.12.2016 propunerile unităților de învățământ privind funcțiile vacante de director și director adjunct care nu au fost ocupate prin concurs. Printre aceste școli se numără și Liceul Național de Informatică Arad, unde directorul Maria Pașcalău este în continuare pe lista propusă din partea școlii, însă potrivit metodologiei nu mai are dreptul să rămână pe funcție.

  Potrivit metodologiei de concurs, în aceste funcții nu pot fi numite persoanele care până la organizarea concursului au ocupat poziții de director sau de director adjunct în unitatea de învățământ respectivă și nu au participat la concurs, respectiv cele care s-au prezentat la concurs dar nu au fost admise.

  De asemenea, tot în data de 21 decembrie 2016, au fost emise deciziile de numire pentru funcțiile de director/ director adjunct începând cu data de 9 ianuarie 2017. În ceea ce privește situația de la Liceul de Informatică, Inspectoratul Școlar Județean Arad a fost destul de clar: este imperativă numirea unui alt director. Care va fi acesta, încă nu se știe.

  În urma ședinței Consiliului de Administrație al ISJ Arad au fost emise avize de detașare în interesul învățământului pentru 68 de cadre didactice pentru funcția de director, rămânând neocupată această funcție în următoarele opt unități de învățământ: Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu Arad, Liceul Național de Informatică Arad, Școala Gimnazială „Dr. Ioan Danicico” Semlac, Școala Gimnazială „Ștefan Bozian” Șeitin, Școala Gimnazială Pădureni, Școala Gimnazială Zimandul Nou, Școala Gimnazială Vărădia de Mureș, Școala Primară Ignești.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.