miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Maestrul Ioan Kett Groza va sărbători 80 de ani cu o nouă expoziție

  de Tomck@t | 29 iulie 2021, 5:14 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Săptămâna viitoare, pe data de 3 august, Ioan Kett Groza va celebra o vârstă rotundă și peste 30 de ani de activitate artistică așa cum i se cuvine unui pictor arhicunoscut tuturor arădenilor: printr-o expoziție personală, cu lucrări nemaivăzute.

  Ioan Kett Groza plănuiește această expoziție aniversară încă de anul trecut, iar vernisajul, care va avea loc la Galeria de Artă Delta, cu începere de la ora 18, va coincide cu data de naștere a artistului.

  Ioan Emil Kett-Groza s-a născut la Arad pe data de 3 august 1941, este pictor şi grafician, membru al Uniunii Artiștilor Plastici – filiala Arad și un profesor respectat la Școala Populară de Arte din Arad. A absolvit Facultatea de Arte Plastice la Universitatea de Vest Timişoara, la clasa profesorului Luca Adalbert. De-a lungul anilor, Kett-Groza a expus în mai multe orașe din România, Germania, Ungaria, Italia, Belgia, Turcia, Spania, Serbia sau chiar în oraşe și mai îndepărtate, cum ar fi Tokyo (Japonia) sau Mont­­­real (Canada).

  În anul 1999 a fost distins cu „Premiul special pentru pictură suprarealistă” al Uniunii Artiștilor Plastici – filiala Arad și în 2006 cu „Premiul pentru contribuție grafică” de către Asociația Culturală Kölcsey.

  În anul 2008, Kett Groza a primit Titlul de excelență din partea Primăriei Municipiului Arad pentru întreaga activitate artistică.

  Citește și: Codul lui Kett Groza. O viață tumultuoasă, dezvăluită chiar de artist în atelierul său | INTERVIU

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.