vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Luni se celebrează Ziua Națională a Contabilului la Casa de Cultură a Sindicatelor

  de Special Arad | 17 septembrie 2015, 11:47 AM | Știri Arad

  0

  Luni, 21 septembrie, se va celebra la Arad, în cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor, Ziua Națională a Contabilului Român. Programul se va desfășura, după cum urmează:

  15:00 – 16:15  Ziua Naţională a Contabilului Român

  15:00 – 15:10 – Deschiderea oficială a manifestărilor de către preşedintele filialei CECCAR

  15:10- 15:15 – Mesajul Consiliului Superior al Corpului

  15:15 – 15:30 – Mesajele oficialităţilor locale

  15:30 – 16:00 – Prezentare temă: Profesia de expert contabil si contabil autorizat – o carieră de succes!

  16:00 -16:15- Acordarea Diplomelor de merit persoanelor nominalizate de către filiala CECCAR

  16,30- 17,00 – Topul local al celor mai bune societăţi membre CECCAR

  16:30 – 16:40 – Scurtă prezentare a evenimentului

  16:40 – 17:00 – Inmânarea de către directorul executiv al filialei a distincţiilor/diplomelor societăţilor nominalizate conform locului ocupat

  17:00 –            Mulţumiri, aprecieri din partea celor premiaţi

  Poza de grup

  Program  de socializare

  Consiliului Superior al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România adresează tuturor profesioniştilor contabili din România cu ocazia „Zilei Naţionale a Contabilului Român”, următorul mesaj:

  „Ne adresăm astăzi, în aceste momente de sărbătoare, încărcate de puternică emoţie, întregii comunităţi profesionale. Sărbătorim cea de-a XI-a ediţie a Zilei Naţionale a Contabilului Român care reprezintă, aşa cum spunea chiar cel care a iniţiat-o, regretatul preşedinte Marin Toma, ”un prilej pentru a aduce un omagiu tuturor celor care au luptat sau au sprijinit activităţile CECCAR – membrii fondatori, reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi ai administraţiilor locale, autorităţi publice, organisme neguvernamentale – asociaţii şi fundaţii, precum şi structurile alese sau executive ale CECCAR şi, nu în ultimul rând, experţilor contabili şi contabililor autorizaţi – aceşti furnizori de încredere şi de securitate financiară – care au asigurat unitatea şi au dat puterea şi resursele necesare tuturor realizărilor din profesia contabilă”.

  Cu scopul promovării imaginii, intereselor şi rolului contabilului într-o economie de piaţă concurenţială, manifestarea profesională ce are loc astăzi reprezintă un prilej de a reuni familia profesioniştilor contabili – stâlpul economiei naţionale.

  Continuitatea activităţilor, a prestigiului şi a tot ceea ce înseamnă acest organism profesional cu renume atât la nivel naţional, cât şi internaţional continuă să reprezinte unul dintre principalele obiective ale Corpului.

  CECCAR a considerat şi continuă să considere că trebuie să colaboreze continuu şi eficient cu toţi factorii implicaţi în procesele şi fenomenele care determină dezvoltarea economică şi socială a ţării.Prin fructuoasa colaborare cu principalele instituţii de la nivel central şi teritorial se doreşte menţinerea înaltului statut al profesiei contabile, câştigat prin muncă, profesionalism şi dăruire.

  Profesionistul contabil este caracterizat în ziua de astăzi prin necesitatea de a fi la curent cu ultimele evoluţii, de a avea acces la resursele din întreaga lume, motiv pentru care CECCAR va acţiona în continuare, în interesul membrilor săi, prin conectarea la organismele europene şi internaţionale, fiind astfel în măsură să anticipeze evoluţiile la nivel european şi internaţional şi să ofere sprijin partenerilor instituţionali, precum şi membrilor în procesul adaptării la schimbare.

  Satisfacerea interesului public prin competenţă, profesionalism şi deplină responsabilitate reprezintă una dintre misiunile pe care membrii Corpului o au de îndeplinit în continuare pentru că, aşa cum zicea şi preşedintele Marin Toma, ”profesia contabilă a fost, este şi va fi pusă în slujba interesului public, spre binele public.”

  Profesia contabilă continuă să îşi manifeste marele merit de a înţelege raporturile dintre stat şi operatorii economici, iar preocupările acesteia, împreună cu eforturile profesioniştilor ce o practicăau ca rezultat poziţionarea contabilului pe locul bine-meritat, dobândit prin profesionalism şi respectarea întocmai a eticii profesiei, de confident şi consilier al managerului, conducând împreună cu acesta din urmă destinele întreprinderilor.

  În condiţiile economice actuale a devenit imperativă adaptarea noastră la schimbare, perfecţionarea profesională continuă jucând astfel un rol decisiv în furnizarea unor servicii de înaltă calitate. Îndeplinirea rolului pe care profesionistul contabil îl joacă în economia naţională este posibilă numai printr-o pregătire profesională de înalt nivel şi prin promovarea principiilor eticii profesiei noastre.

  CECCAR, lider al profesiei contabile din România, va continua să contribuie la creşterea nivelului de cultură financiară şi economică în mediul de afaceri şi la consolidarea imaginii profesioniştilor contabili ca parteneri indispensabili pentru o afacere de succes.

  Dacă noi toţi, cei care formăm comunitatea profesioniştilor contabili din ţara noastră continuăm să ne practicăm meseria responsabil, cu profesionalismul de care am dat dovadă neîncetat, în conformitate cu principiile etice care ne reprezintă, succesul nu va întârzia să apară, iar statutul nostru va fi de neatins.

  LA MULŢI ANI tuturor profesioniştilor contabili din România!”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.