sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Luna Francofoniei” pentru AMIFRAN. Trupa teatrală din Arad pornește într-un turneu în țară și în străinătate

  de - | 27 februarie 2017, 6:32 PM | Cultură

  0

  Trupa de teatru licean francofon AMIFRAN face ultimele pregătiri înaintea unei serii de reprezentații atât în țară cât și în străinătate cu prilejul „Lunii Francofoniei” sărbătorită, tradițional, în luna martie. Spectacolul care va fi itinerat în această primăvară este realizat în limba franceză după textul „Un om de milioane” al actorului și dramaturgului arădean Ioan Peter.

  Așadar, la invitația Institutului Francez din România, „Un être sans pair” va fi jucat după următorul program:

  – la Teatrul Colibri al Facultății de teatru din Craiova, în ziua de  sâmbătă, 4 martie, ora 12:00

  – la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu, în ziua de duminică, 5 martie, ora 11:30

  – la Teatrul Excelsior din București, în ziua de luni, 6 martie, ora 19:00

  Distribuția spectacolului îi cuprinde pe: Cristina Pavel  de la Liceul German „Adam Müller Guttenbrunn”, Mara Popa de la Colegiul Național „Dimitrie Țichindeal” și Edward Horwath, Andrei Maria, Valentin Sas, Robert Batki, Valentin Maria, toți de la Colegiul Național „Moise Nicoară”.

  Între 15 și 19 martie, atelierul de teatru francofon Amifran, cu efectivul aproape complet, va participa la cea de a 28-a ediție a Festivalului de Teatru Licean Francofon de la Pecs, Ungaria, unde elevii arădeni vor face prezentările celor 13 spectacole înscrise în festival și vor relua spectacolul «Un être sans pair» de Ioan Peter la Teatrul Bobita, în ziua de vineri, 17 martie, ora 14. Proiectul face parte din Protocolul de colaborare culturală dintre orașele înfrățite Arad și Pecs.

  La invitația Institutului Cultural Român din Viena, trupa va mai da o reprezentație cu același spectacol la teatrul  Das Off Theater din Viena, în ziua de luni, 20 martie. ora 19:30, cu ocazia „Zilei Internaționale a Francofoniei”.

  „Turneul teatral francofon al elevilor arădeni este finanțat de Institutul Cultural Francez din România, de Centrul Municipal de Cultură Arad, de Asociația Amifran dar și de părinții elevilor participanți”, a punctat coordonatorul proiectului, Florin Didilescu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.