Luna Amară și Celelalte Cuvinte au readus rockul pe „Maris”, la Port Arthur | Foto

  de [email protected] | 11 septembrie 2021, 3:35 PM | Cultură | Music | Topic special

  0

  Port Arthur este locul în care s-a născut Janis Joplin, însă, pentru arădeni, Port Artur înseamnă altceva, chiar dacă locația e strâns legată tot de muzica rock, și totodată, de folk. Aici, pe malul Mureșului, în apropierea terasei, a avut loc mai demult festivalul „Rock pe Mureș” și tot aici se organizează, de câțiva ani încoace, festivalurile Folk Maris și Rock Maris („Maris” este denumirea râului Mureș în latină), o nouă ediție a celui din urmă desfășurându-se chiar în aceste zile.

  Rock Maris a început ieri seara și continuă astăzi, intrarea fiind liberă. În prima zi, oamenii s-au adunat încă de la început în număr mare, socializând la băncuțele puse la umbră. A curs multă bere, iar mirosul de székelygúlyás și tocană din ceaun au crescut și pofta de mâncare a publicului.

  Trupa Corso a fost cea care a făcut încălzirea, cu coveruri de muzică rock alternativ și pop rock, pe acorduri acustice, având-o invitată pe vocalista Mădălina Oancea. Dacă trupa arădeană a creat atmosfera propice pentru distracție, următorii care au urcat pe scenă, însă, au tăiat puțin din elan: orădenii de la Mustang și maghiarii (din Gyula) de la Dirty Slippers sunt două formații acceptabile pentru deschiderea unor concerte mai mari, deși impresia lăsată nu depășește dimensiunea unor recitaluri de Bal al Bobocilor. Noroc că au urmat concerte într-adevăr mari!

  Platoul s-a umplut de sute de iubitori ai rockului odată cu urcarea pe scenă a formației clujene Luna Amară, care a transformat „chermeza” într-un veritabil festival, fiind urmată de concertul mult-așteptat al trupei Celelalte Cuvinte, care a împlinit chiar în acest an 40 de ani de existență.

  Festivalul continuă astăzi, sâmbătă seara, de la ora 19. Vor cânta Kempes, Coma, Țapinarii, Dragoș Moldovan și Ribozom.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.