Singurul festival „flower power” din județul Arad ajunge la ediția a X-a! Vor cânta la „Bulci Fest” Călin Pop (Celelalte Cuvinte), Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și mulți alții

  de [email protected] | 25 July 2018, 8:15 PM | Cultură | Muzică

  0

  O „întâlnire” între prieteni iubitori ai folkului și ai rockului – așa a început totul, din pură pasiune și din simpla dorință de a crea un eveniment în care primează muzica, prietenia, natura și libertatea. Coorganizatorul Ionel Costin îi zice și acum „o întâlnire”, deși evenimentul e clar mai mult de atât, e printre puținele evenimente muzicale arădene care au „prins” aniversarea de 10 ani și care atrage un public fidel atât din Arad, cât și din județele învecinate. E un „Woodstock” mai mic, mai neaoș. E festivalul de la Bulci.

  La cea de-a zecea ediție a festivalului, care va avea loc la Bulci pe 3 și 4 august, vor urca pe scenă nume „grele” din lumea folkului și a rockului autohton: solistul Călin Pop de la Celelalte Cuvinte, Adrian Ivanițchi, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu & Band (Teo Boar & Vladi Cnejevici), Marius Bațu, Daniel Julean, Nelu Pitic & Trupa de Serviciu, Mircea Bodolan, Didina Curea, Monica Cojocaru & Gillbert Ghicolescu, Maria Gheorghiu, Felix, Dinu Olărașu, Jul Baldovin, Florian Jianu, Noni Groove, Trupa06, Raul Nica și tânărul Arthur, pe care l-ați putut vedea la „Vocea României Junior”.

  Există 31 de festivaluri de folk în țară, iar Bulci Fest (numit în anii trecuți și „Folk Maris” sau „Maris Fest”) a ajuns să fie unul dintre cele mai renumite dintre ele. În fiecare an, festivalul atrage un public fidel atât din județul Arad, cât și din Timiș, Bihor și Hunedoara. Anul trecut, au fost în jur de 3000 de oameni în două zile, a spus Orlando Toader, coorganizator. „Trebuie menționat că oamenii care vin la Bulci Fest sunt extrem de civilizați, niciodată nu au lăsat gunoi aruncat în iarbă în urma lor”, a adăugat viceprimarul comunei Bata, Ladislau Heleport, tot coorganizator al evenimentului.

  Ca de obicei, atât intrarea, cât și camparea va fi gratuită.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.