duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un procuror arădean în Parchetul European. Lucian Rus, admis în structura condusă de Laura Codruța Kovesi

  de Ioana Costaș | 12 aprilie 2023, 3:33 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Fostul procuror șef al DNA Timișoara, arădeanul Lucian Rus, a fost selectat, alături de alți cinci procurori – este vorba despre procurorul Flavius Cristea, DNA Timișoara; Violeta Hobincu-Acsinte, procuror în cadrul DIICOT Bacău; Alexandru-Narcis Lăzărescu, procuror DNA – Structura Centrală; Dragoș-Andrei Păduraru, procuror DNA – Structura Centrală; Erika Renyi – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj – să facă parte din structura EPPO (Parchetul European).

  Adică, Lucian Rus pleacă din funcția de procuror șef adjunct al Secției de combatere a corupției din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (unde se află în momentul de față) pentru a ocupa funcția de procuror european delegat în România.

  Lucian Rus, alături de ceilalți cinci procurori au fost selectați în urma susținerii unui interviu – desfășurat în 10 și 11 aprilie – în fața Comisiei de selecție a candidaților pentru funcția de procuror european delegat în România.

  Lucian Rus, alături de un alt procuror de la DNA Timișoara

  Parchetul European (structură condusă de Laura Codruța Kovesi) va înființa birouri naționale în România, începând deja procedura de selecție a procurorilor. Birourile Parchetului European vor fi împărțite pe regiuni, în România. În total, vor fi șapte regiuni.

  Procurorii Lucian Rus de la DNA central și Flavius Cristea – DNA Timișoara – vor fi procurori pentru regiunea care va cuprinde județele: Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Dolj și Mehedinți – cu sediul la Timișoara și alături de care vor mai fi angajați polițiști și grefiere.

  Data începerii activității în calitate de procuror european delegat în România va fi cea stabilită ca urmare a procedurilor specifice în cadrul EPPO, iar desfășurarea activității se va realiza potrivit dispozițiilor art.16 alin. (7) din Legea nr. 6/2021 privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului  (UE) 2017/1.939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce privește instituirea Parchetului European (EPPO).

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.