marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Mambo” de la Pecica, trimis în judecată într-un dosar în care a dat mită unui angajat al ISCTR Arad care și-a recunoscut fapta

  de Special Arad | 30 iunie 2023, 9:15 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Costea Gheorghe Marius zis „Mambo”, un cunoscut om de afaceri din Pecica, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Timișoara într-un dosar în care este acuzat de dare de mită, fiind vorba despre nu mai puțin de 20 de acte materiale. În ce constă darea de mită? Potrivit informațiilor noastre, Costea ar fi dat cu titlul de mită combustibil unui angajat al ISCTR. De ce ar fi făcut acest lucru? Pentru a nu amenda firma de transporturi a omului de afaceri.

  Ei bine, faptul că angajatul ISCTR ar fi luat combustibilul cu titlu de mită face obiectul unui alt dosar. Acesta se va judeca la începutul lunii septembrie la Tribunalul Arad, instanța fiind deja sesizată cu un acord de recunoaștere a vinovăției în această cauză.

  Astăzi, Tribunalul Arad a decis începerea judecății în ceea ce-l privește pe „Mambo” în acest dosar: „Constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Timişoara, privind pe inculpatul Costea Gheorghe Marius, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată, prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal (20 acte materiale). Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Costea Gheorghe Marius. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 30 iunie”.

  Nu este pentru prima dată când omul de afaceri este luat în vizor de procurori.

  În vara anului 2021, în cadrul unor percheziții de amploare care au vizat traficul de țigări care are loc în județul Arad, Costea Gheorghe Marius a fost printre cei ridicați de anchetatori.

  Nici bine nu s-au liniștit apele în acest dosar că „Mambo” a fost acuzat că ar fi dat mită lui Caius Parpală, fostul director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad, pentru ca acesta din urmă să treacă cu vederea ilegalitățile în ceea ce privește una dintre afacerile lui Costea Gheorghe Marius: extracția de nisip și balastru.

  Și în acest dosar, „Mambo” a fost trimis pentru dare de mită. Dar, de reținut e faptul că angajatul ISCTR, Ioan Doru C., a semnat un acord de recunoaștere că a luat de 20 de ori mită, motorină, pentru a nu-l amenda pe „Mambo”. Între timp, angajatul ISCTR s-a pensionat.

   

  Citește și: „Celebrul” Mambo, de la Pecica, în fața judecătorilor pentru dare de mită

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.