sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Angajat ISCTR, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a luat motorină drept mită pentru a nu controla camioanele lui „Mambo”

  de Ioana Costaș | 7 iulie 2023, 9:03 AM | Știri Arad

  0

  În urmă cu o săptămână, Special Arad scria despre faptul că omul de afaceri Costea Gheorghe Marius zis „Mambo” a fost trimis în judecată de DNA Timișoara într-un dosar în care este acuzat că ar fi dat motorină cu titlu de mită unui angajat al ISCTR. De asemenea, inspectorul de trafic rutier din cadrul ISCTR a fost trimis în judecată pentru luare de mită, instanța fiind sesizată cu un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat între inculpat și DNA Timișoara.

  În urmă cu două zile, DNA Timișoara a anunțat cuantumul pedepsei aplicate precum și forma de executare a acesteia în ceea ce-l privește pe angajatul ISCTR, în urma încheierii acordului de recunoaștere a vinovăției, cu precizarea că acesta ar fi luat motorină în valoare de peste 8.000 de lei pentru a nu controla vehiculele oprite în trafic ce aparțineau societății comerciale deținută de „Mambo”.

  „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului Ceachir Ioan Doru, la data faptei inspector de trafic rutier în cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată”, a anunțat DNA Timișoara.

  Alături de angajatul ISCTR, procurorii anticorupție au trimis în judecată și un angajat al societății comerciale aparținând omului de afaceri Costea Gheorghe Marius, în sarcina căruia DNA Timișaora a reținut săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată. Ar fi vorba, în fapt, despre cel care ar fi dat motorina ca șpagă.

  În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: „În perioada 2021-2022, inculpatul Ceachir Ioan Doru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit, în mod regulat, de 30 de ori, foloase care nu i s-ar fi cuvenit (motorină, în valoare totală de 8.208 lei), de la două persoane, un om de afaceri și de la celălalt inculpat cercetat în prezenta cauză, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu referitoare la efectuarea controlului asupra vehiculelor oprite în trafic, ce aparțineau societăților unde persoanele respective își desfășurau activitatea. În prezența apărătorilor, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv: 3 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea unor drepturi; 2 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi”.

  Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei doi, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției, au fost trimise la Tribunalul Arad.

  Citește și: „Mambo” de la Pecica, trimis în judecată într-un dosar în care a dat mită unui angajat al ISCTR Arad care și-a recunoscut fapta

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.