Liviu Dragnea intră la pușcărie! Completul de cinci judecători a pronunțat sentința

  de - | 27 mai 2019, 1:58 PM | Naţional | Topic special

  3

  Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare, însă a contestat decizia.  În urmă cu o săptămână, judecătorii Instanței Supreme au decis să judece ultimul termen al procesului din dosarul angajărilor fictive și au respins cererile avocaților lui Liviu Dragnea și ai Olguței Șefu, care voiau ca ICCJ să să amâne pronunțarea sau să stabilească un nou termen după data de 5 iunie, ziua în care CCR ar putea da o decizie în cazul sesizării depuse de Iordache privind specializarea completurilor de judecători.

  Anunță admiterea apelurilor unor inculpați, inclusiv Liviu Dragnea și extinde efectele apelurilor pentru alți inculpați, inclusiv Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea. Desființează în parte sentința penală atacată cu privire la toți inculpații, și sub aspectul laturii civile pentru o parte.

  Olguța Șefu este condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru fals.

  Valentina Marica este achitată pentru abuz în serviciu.

  Constantin Balaban este condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual.

  Gheorghe Nicușor este condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare.

  Adriana Botorogeanu este condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare.

  Rodica Miloș și Ionel Marineci sunt condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare.

  Bombonica Prodana este achitată pentru abuz în serviciu.

  Liviu Dragnea este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, dar mai are o condamnare tot cu suspendare, iar asta înseamnă că pedeapsa va deveni una cu executare.

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Si 10 zile daca sta tot e ceva pentru asa un mastodont.
   Sper ca decizia CCR legata de completul de 3 sa fie in favoarea statului. Din moment ce completul de 3 judeca doar cazuri exclusiv penale si abuzul fiind incadrat ca fapta penala, nu vad de ce CCR sa dea o decizie contrara legilor in vigoare.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.