joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Enola Day: România, între șobolanii din CEx și Johannis Terminatorul

  de Lajos Notaros | 28 noiembrie 2019, 7:47 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  37

  Formulările din titlu nu sunt invențiile mele, prima e a Domnului Teodorovici, știți, domnul acela frumos căruia, fiindcă nicicum nu își dădea demisia, i s-a scos funcția de sub fund, a doua e creația internetului, o realitate mult mai importantă, mai nou, decât realitatea ca atare.

  Alăturarea celor două formulări, iarăși, nu provine de la mine, a fost impusă de presa cea săltăreață și audio-vizuală, cea care după victoria lui Johannis la prezidențialele de duminică a fost mai interesată de scandalul din PSD, despicând firul în patru acolo unde nu mai era niciun fir și cu atât mai puțin cel roșu călăuzitor.

  În loc să se ocupe de noua conducere a țării, de Johannis cel victorios și cabinetul său pus pe rectificări, audio-vizualul românesc și poporul internetului urmărea cu sufletul la gură cum o ia pe coajă Viorica, ce vrăji mai face Fifor – să-ți dai demisia de trei ori într-o zi nu e la îndemâna oricui – cum pune mâna pe partid omul cu râma de la partidele de pescuit ale prea grabnic încătușatului Dragnea.

  Așa se explică pierderea startului celui de al doilea mandat al lui Johannis, start marcat și remarcat de toată presa mondială, mai puțin de cea de pe malul Dâmboviței și împrejurimi.

  1500126206650 anca burca1060

  Iar pentru ca să înțelegem dedesubturile, să vă spunem că România este printre cele câteva puține țări NATO care au îndeplinit deja prevederea organizației ca până în 2025 să se ajungă la 2% din PIB pentru apărare în toate țările membre ale alianței. Până acum nici măcar Germania lui Merkel nu a ajuns la această cifră, chiar dacă Angela, aflată într-o retragere lentă, dar cu atât mai activă, tocmai ieri a spus câteva cuvinte bine simțite despre rolul copleșitor al NATO pentru Europa și mai ales pentru UE.

  Ponderea din PIB a cheltuielilor pentru apărare au început să crească semnificativ la noi imediat după ce Johannis și-a început primul mandat, crescând fără întrerupere până la sfârșitul mandatului, așa încât convocarea ambasadorului rus la Ministerul Afacerilor Externe nu ar fi trebuit să mai mire pe nimeni. Cu atât mai puțin ar fi trebuit să ne mire declarațiile ambasadorului României la Budapesta, al nostru Marius Lazurcă, cel care la Békéscsaba, acolo unde se afla la o întâlnire economică bilaterală româno-maghiară, a făcut cu degetul către Viktor Orbán, cu privire la banii pe care Ungaria îi bagă, fără să se pună de acord cu guvernul României, în agricultura de limba maghiară din Transilvania.

  Angela Merkel. Tallinn Digital Summit
  sursa foto: Wikipedia.com

  Gesturile amândouă sunt fără precedent în politica externă românească, marcând așadar poziția cea nouă a țării, atât în UE și cu atât mai mult în pumnul de oțel al Occidentului, numit pentru necunoscători NATO. Astfel Johannis, chiar din prima zi a celui de al doilea mandat al său, devine omul puternic de la marginea Uniunii iar România țara care trebuie să asigure liniștea la graniță, făcând evidentă atât pentru Putin, cât și pentru amicul acestuia din Uniune – de Viktor Orbán vorbim, desigur – că partida de acum nu se mai joacă pe nasturi.

  Vedem, așadar, că Johannis chiar nu se joacă. Vorbește puțin, dar face cu atât mai mult. A terminat cu PSD-ul – și dacă partidul nu se reformează, devenind un partid autentic de stânga, nu cuibușorul de nebunii al baronilor fanarioți,  s-ar putea să aibă soarta PRM-ului vadimist -, a terminat cu Putin și cu Orbán în aceeași zi și vizează ținte noi.

  Este evident de ce nu place acolo unde PSD-ul încă supraviețuiește în chinurile facerii și al afacerilor: el chiar face, nu doar vorbește, acționează, nu se dă în stambă. Iar dacă și-a pus ceva în cap nu se lasă până nu o duce la bun sfârșit. Nu sunt slogane, pentru el așa funcționează lumea: normal este atunci când faci lucrurile bine și le duci la bun sfârșit.

  Nu e vorba doar de Uniune și de NATO, e vorba și de presa putinistă care prin tot felul de „sputnice” ducea și duce o campanie în favoarea PSD-ului și a șobolanilor de care pomenea Teodorovici, e vorba și de modelul secret al lui Dragnea, drăguțul de Viktor Orbán, cel care a reușit în Ungaria să unifice statele paralele atât de bine încât nu mai crâcnește nimeni și toată lumea aplaudă.

  Desigur, mai rămâne de văzut dacă Johannis este terminatorul cel bun sau cel rău.

  u 11060

  Nu poți să știi niciodată, oamenii o iau razna când te aștepți mai puțin, dar cu Johannis pericolul parcă este mult mai redus. Sobru, reținut și hotărât, Klaus poate asculta și de inimă atunci când circumstanțele o cer.

  Preocupați de aria cercului, jurnaliștii cei săltăreți din audio- vizual și de aiurea au trecut ca Fifor de la unul la altul pe lângă cea mai intimă și semnificativă declarație a lui Johannis din campania electorală. Asta este, tocmai atunci când Klaus și-a deschis inima erau preocupați de pi…er pătrat.

  La întrebarea unui student privind șansele ca rămânând în țară s-o ducă bine, Johannis a spus că decizia lui de a rămâne în România a fost una conștientă și asumată.

  Noi, ăștia mai inimoși și permisivi la farmecele feminine, știm că se referea la Carmen, important însă de aici este că acest om rațional, practic și decent în ultima instanță apelează la ceea ce îi dictează inima.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. De gustibus. Mie articolul asta imi suna la fel cum erau cele din Voros Lobogo inchinate marelui carmaci. Iohannis? O trompeta care prin actiuni repetate ne-a adus in hau. In doar o sapatamana de la instalarea „guvernului meu 2” a crescut deficitul cu 1.5% , leul a luat-o razna , asta simtindu-se unde ne doare mai rau la facturile de utilitati…etc samd. Domnu Notaros…daca va place asa mult de Iohannis , de ce nu il impaiati si vi-l puneti pe hol? Era sa uit…cum e cu cele 19 miliarde de euro , datoria istorica a Germaniei fata de Romania , stearsa cu buretele de prea fericitul , prea smecheritul , prea neintelesul idol al DV?

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Ați ramas blocat la Flacara Rosie si varianta ei maghiara.
    E rău pentru ca nu mai sunteți in stare să faceti diferența intre un articol de omagiu si o analiza.
    Eu vă întreb doar atât: stiati de 2% la aparare. Nu va bateti capul, nu stiati.
    Stiți doar ceea ce repeta facebookul după „sputnik”, adică propaganda in loc de informații.
    Eu vă dau o analiza bazată pe informații putin cunoscute, Dumneavoastra mergeț înapoi la Flacara Rosie.
    De fapt, nu eu, Dumneavoastra nu puteti scăpa de stilul de acolo….

    +2 voturi
    +1
    -1
    • Lajcsi bacsi stati flex ca stiu si de 2% , stiu si ca tot „dreptacii” au achiesat primii din EU la codex alimentarius si inca multe altele. Si ca sa fiti linistit cu totul , eu sunt din aia 2% care nu isi iau lumina de pe facebook si nici nu pote fi influentat de proaganda de doi bani a unora (ca DV) …..Inca reusesc sa gandesc singur. Peste vreo 2 3 luni au sa se vada roadele „muncii” prealaudatilor DV. Inca o data BLEAX

     +1 voturi
     +1
     -1
   • Eu am fost mai elegant in exprimare. Dar domnu profesor nu recunoaste in ruptul capului ca agreeaza stat quo ul actual. Cred si eu…e si UDMR aproape de ciolan in felul asta…..Sau , cine stie…Daca tot avem un ziarist din televiziune in varf..poate domnul profesor vrea sa fie cel din presa online care accede la varful puterii. Nimic nu e exclus in Romania , unde 99% din ziaristi spun si scriu pe bani si pulimea spalata pe creier ii crede

    0 voturi
    +1
    -1
    • Cu „eleganță” despre „elegant”.
     „Domnul profesor” face presă de 30 de ani și dacă asta îi era dorul, putea accede de nenumărate ori în „vârfurile” puterii.
     Problema „Domnului profesor” este că el nu a vrut acest lucru și nu va voi în vecii vecilor, amin.
     Faptul ca „tonton”, elegant, nu observă acest lucru, e treaba lui. Tot „elegant” spus.
     Nemaivorbind că pomenește „elegant” aiurea de „UDMR” la un text care este scris în românește despre un sas care întâmplător a fost ales de 65% dintre votanți președinte al României iar între acești votanți unguri ai UDMR-ului au apărut în proporție de 20%.
     Adică ungurii din UDMR chiar s-au abtinut, „elegant” spus.
     Bineînțeles asta nu-i oprește, „elegant” spus de „tonton”, ca ei să se strângă la ciolanul neamțului. UDMR-ul, nota bene, „elegant” spus.
     Eu acum, după ce observ ca nu am fost membrul niciunui partid in ultimii 30 de ani, nici al UDMR-ului, ies elegant din discuție, fiindcă, dacă le sintetizăm, aceste afirmații spun ceva foarte „neelegant” despre „tonton”.

     --1 voturi
     +1
     -1
     • O dam din Cola`n Fanta ….Eu am fost vremelnic membru PD , inainte sa apara Falca si Iotcu. Cand au venit ei am plecat…Ce vreau sa zic elegant sau abrubt. Un ziarist trebuie sa fie echidistant si obiectiv. Articolul de fata este o proba de partizanat politic , aceasta fiind de obicei scopul propagandei. Vorba lui Ratiu..am sa imi jertfesc si ultima picatura de sange ca sa aveti dreptul sa nu fiti de acord cu mine. Si viceversa. Pace si intelepciune va doresc , dar mai presus de toate, cumpatare

      +2 voturi
      +1
      -1
      • Mă obligaŧi, în interesul Dumneavoasträ, să intervin ultima dată.
       Citiți cam putin, dar aveți păreri fixe. Dacă citeați mai mult – puteți recupera – aici în Special am clarificat de cel putin 2 ori că ideea nu este a lui Rațiu, el a preluat-o de la un biograf englez, de fapt englezoaică, a lui Voltaire.
       Și tot așa, pentru binele Dumneavoastră: jurnalistul trebuie să fie, da, obiectiv, dar nu si echidistant, fiindcă nu are nici un sens și nici nu miroase bine dacă nu face diferența dintre căcat și rahatul numit de englezi: turkish delight.

       +1 voturi
       +1
       -1
      • Am inteles…NU e vorba lui Ratiu , a imprumutat-o…Dar nici CIUMA ROSIE-ROTE PEST , nu este atribuita lui Joseph Goebels , ministrul propagandei lui Hitler. Vorba lui micutu…nici alea nu-s mercedesuri , sunt loganuri sub acoperire. Cand un ziarist incepe sa cante ode unui nazist , care a pastorit vremelinc FDGR , urmasul NAZI , fapt dovedit….e de a dreptul sinistru…FDGR si ONG-ul UDMR ar trebui dizolvate , deoarce intr-un stat national si unitar , asemenea manifestari iredentiste nu isi au locul. Joac-o pe asta domn` profesor

       --1 voturi
       +1
       -1
      • Imi pare rau, gresit din nou, tonton, dragule.
       Nu Goebbels, ci cu aproape o suta de ani înainte un poet polonez, apoi un francez care a scris referitor la revoluțiile din 1848 „La Peste Rouge ou les saturnales revolutionnaires” (1851), dar chiar și dintre nazisti cu mult înainte de Goebbels a folosit termenul economistul Fritz Reinhardt.
       Deci, nu știi nici asta, Dragule. Și atunci despre ce vorbim?
       Semeni cu băieții ăștia pe care îi aperi făcându-l nazist pe președintele României: nu știi și spui prostii iar când ti se arată asta, te enervezi și începi sa înjuri…

       +2 voturi
       +1
       -1
      • Bre , eu nu caut pe wikipedia , cum faci talica. Hai sa treaca de la mine ca nu e Goebels, ca e nush ce cacat de poet. Dar , metodele prealaudatului tau sunt identice cu ale lui Hitler. Plus ca FDGR a cerut toate casele ,toate sapele si harletele pe care nazistii lui Hitler le-au confiscat de pe la evrei , de pe la tigani , de pe la romanii neafiliati. Si Iohannis le-a retrocedat intr-o veselie. Daca te tii asa erudit ..hai sa ii dam un debate fata in fata cu vreo 100 de aplaudaci de-ai talica sa te aplaude. Eu imi aduc doar cunostintele in domeniu si bunul simt. Ce zici profesore?

       +1 voturi
       +1
       -1
      • Profesorul către Bre Tălică:
       Știți eu nu trebuie să caut în Wiki ca să știu, ajunge capul meu că de aia sunt profesor, așa cum mă numește chiar Tălică.
       În ceea ce privește casele din Sibiu, alea mai vechi așa, au fost construite exclusiv de sași, au fost locuite de ei cam până prin secolul XIX cam exclusiv, nu de alta, dar sașii au construit Sibiul (Hermannstadt, după numele liderului legendar al sașilor) și încă câteva orașe de prin Ardeal. Faptul că în ultimul secol au cam plecat de unde au venit acum vreo șapte-opt sute de ani nu este vina lor, nu știu dacă va dați seama Tălică.
       Dacă nu vă vine sa credeți, mai căutați, eventual chiar în Wiki, la câte știți până și aia v-ar ajuta.

       0 voturi
       +1
       -1
  2. Azi am auzit la radio ca dl. minunat, neamț, deștept, frumos și cel mai mare patriot român, Iohanis al II-lea (Iahanis Intâiul a fost unul altul, cel din primul mandat. Ăsta de acuma, spre deosebire de primul, va face și va drege) spunea că el susține votul primarilor în două tururi și pe al președinților de consiliu județean prin vot indirect dintre consierii județeni doar că … guvernul ”lui” trebuie înainte să realizeze un proiect de modificare legislativă.
   Manipulare de 2 bani. Proiecte de modificare electorală sunt mai multe nu numai unul, trebuie doar votate, ele abia au fost respinse de parlamentarii PNL împreună cu cei ai PSD.
   Ca să înțeleagă și cei mai confuzi din dragoste pentru iubitul conducător: el vrea din gură în timp de trage de timp ca să nu se modifice sistemul actual până la alegerile locale.
   Pentru cei mai echilibrați, adică mai puțin îndrăgostiți, urmează cu siguranță (râsete scăpate de sub control):
   – anularea privilegiilor
   – anularea pensiilor speciale
   – fără penali (auditoriul este în delir, pe suPT scaune – el, iubitul conducător având o sentință definitivă și ievocabilă în care se spune că a obținut cel puțin una din case prin fals și uz de flas, detaliu minor prevăzut în C. Penal)
   – alte rahaturi de campanie, pentru idioții fără discernământ.
   Domnule ziarist, mare prof universitar și ziarist de/cu dreapta, scorul lui Iohanis poate fi dat și de cei care nu au putut aprecia deliciile de gospodină ale doamnei de la PSD, el nefiind altceva decât ”răul cel mai mic”.
   PS. Îmi propun să salvez într-un director odele pe care i le închinați, pentru a vi le reaminti în vremurile de rahat, ce cred eu, idiotul de mine, că vor veni, curând, brutal (poate nu pt. dvs. dar pentru majoritatea mai puțin conexată la funcții și privilegii).

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Chiar vä rog să le salvati, așa măcar veți vedea exact ce spun.
    Înainte de toate DVs confundați partidul cu omul. Johannis nu este liberal, va las pe DVS sa descoperiți unde îl puteți încadra politic.
    Iar când faci analiza unui politician nu discutam despre ce nu a făcut sau cu atât mai puțin despre ce nu va face, ci despre ce a făcut și ce a promis ca va face.
    Cert este ca în cinci ani, neamțul – șvabii ar fi supărați, ei se considerau nemți, sașii erau sași după ei – a reușit să aneantizeze PSD-ul, spre deosebire de Constantinescu, cel care a fost învins de sistem și Băsescu, cel care s-a topit în sistem.
    Chiar daca nu mai face nimic, cu asta a făcut destul…ce să-i faci poate pe unii îi doare asta…ca norocul, însă, nu pe cei care sunt în majoritate.

    --1 voturi
    +1
    -1
  3. Ma bucur ca au inceput sa apara mai multi care se exprima direct,a diminuat „teama” sau cum vreti sa numiti inhibitia care a caracterizat multe postari din ultimii ani.Nu l-am laudat pe Ceausescu,asa ca nu voi lauda nici ,conducatorii’ actuali.Cu cativa colegi mai discutam despre evolutia evenimentelor sociale.Dupa multe „tatonari” am cazut de acord asupra unor aspecte: 1) aproape toti care ,se perinda’ la conducerea(de nas) a unei comunitati mai mari sau mai mici,vorbesc generalitati,se exprima elaborat,intr-un cuvant creaza si disemineaza confuzii.Chiar este benefica populatiei atata manipulare? 2) Am vrea sa stabilim noi,alegatorii salariile si eventualele privilegii ale celor care administreaza societatea,in functie de performanta concreta pe care trebuie sa o simta majoritatea cetatenilor.Poate suna utopic,dar oare de ce? N-i sau bagat in cap niste „clisee de comportament” si simtim nevoia sa ne aliniem ?

   +1 voturi
   +1
   -1
  4. … internetul le promite romanilor libertate, prosperitate, o viata buna, caldura, apa calda si mancare on line.Suntem cea mai futurista natie din lume.
   Despre sobolani numai de bine, sunt una dintre cele mai inteligente specii de pe Terra, Terminatorul este o creatie a Hol[l]ywood-ului, un fel de … cruce cu stalp dublu vertical, la care se poate adauga inca o traversa in partea de sus, astfel va rezulta –“#”, adica o dubla cruce – cu o usoara inclinatie spre dreapta pentru a usura o vizualizare/proiectie la sol.Daca separam cele doua elemente care compun acest “logo” vom constata existenta celor doua cruci: una corect relevata, iar cea de-a doua intoarsa cu capul in jos.In zona neutra din interior suntem noi, cetatenii, care avem de ales intre “sus-jos”, cam asta ar fi esenta articolului in putine cuvinte.O zi excelenta tuturor!

   +2 voturi
   +1
   -1
  5. Noi doi am mai avut niște trânte verbale pe tema asta a „osanalelor” pentru Sasul Cocoșat de la Sibiu, Sabia Dreptății din România, Nepângărita Codruța și a atacurilor contra PSD de dragul unui simulat obiectivism, … vă mai aduceți aminte? 🙂
   .
   No! Uite cum și alții au deschis ochii și nu mai sunt singurul care vede că vă alăturați corului de aplaudaci. Acuma pe bune, chiar ne credeți idioți pe toți. Da se vede de la 6 fuse orare mai încolo.
   .
   Și domilor, nu vă mai chinuiți, că nu recunoaște când o pune de o ciorbă de pupincurisme, nici dacă-l prindeți cu mâna în borcanul cu miere până la cot. Geaba! Don profesor are mereu dreptate, … chiar și atunci când răspunde bătând câmpii.

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Chiar nu-mi aduc aminte de acest subiect, respectiv că mi-as fi luat la trântă cu Dumneavoastră pe vreo temă.
    Pentru asta trebuie sa avem calificări la fel, nu se poate lua la trânta un profesionist cu un amator, e lipsit de fair play, dacă întelegeți ce vreau să spun.
    În ceea ce ma privește public de 30 de ani, opiniile mele pot fi urmărite și confruntate, nu sunt un postac sub pseudonim.
    În ceea ce o privește pe Codruța Kovesi, da, am fost si sunt susținătorul ei în lupta anticorupție din România și se pare nu sunt tocmai singurul din moment ce a ajuns procuror european în acest domeniu.
    Consider că opinia mea a fost validată de alegerea europeană.
    Sau daca nu credeti așa, dati-mi un exemplu de alt român ales într-o funcție în premieră.
    În ceea ce il privește pe Johannis – sasul cocoșat din Sibiu, așa cum vă exprimați Dumneavoastră la nivelul consumatorilor de manele – mai studiați. Nu am scris doar acest articol despre el, ați putea avea surprize cu privire la imaginea generala, daca înțelegeți ce vreau să spun…
    Dar nu cred ca vom ajunge vreodată la aceeași opinie. Nu de alta dar Dumneavoastră nu aveți opinii, ci prejudecăți, clișee împrumutate de la alții si frustrări pe care le exhibați comentând curajos nevoie mare sub pseudonim. Care de altfel va ascunde doar pentru cei care nu vor să va recunoască…

    +1 voturi
    +1
    -1
    • Ce simplu este, când vrem să ne strecurăm de responsabilitatea scriselor, … apelăm la ținerea de minte mai slabă și vips, am rezolvat-o. Eu nu cred că ați uitat.
     .
     „În ceea ce ma privește public de 30 de ani, opiniile mele pot fi urmărite și confruntate, nu sunt un postac sub pseudonim.” …eu tocmai asta am făcut, v-am confruntat cu propriile ziceri scrise. Trânta se referea tocmai la faptul că îi trageți cu șabloanele meseriei să vă apărați obsesiv imparțialitatea și dontologia de „profesionist” la care faceți apel de fiecare dată când vi se impută tocmai lipsa ei.
     .
     „Consider că opinia mea a fost validată de alegerea europeană.” … da și alegerea ei este măsura incoruptibilității ei??? … no hai că mai că-mi vine să vă cred un naiv. De aia tot parlamentul european este plin de corupți și slugi, de prin toate țările comunității.
     .
     „În ceea ce il privește pe Johannis – sasul cocoșat din Sibiu, așa cum vă exprimați Dumneavoastră la nivelul consumatorilor de manele – mai studiați.” … să studiez nu-i nevoie, că eu nu uit atât de repede ca Dumneavoastră. Iar pe „Sasu” îl pot numi cum vreau eu, fiindcă nu respectă Sfânta Constituție. Este la fel ca precedesorul lui o „Javră …” care mă sfidează ca cetățean și atunci capătă ce merită. Măcar atât!
     .
     „Nu de alta dar Dumneavoastră nu aveți opinii, ci prejudecăți, clișee împrumutate de la alții si frustrări pe care le exhibați comentând curajos nevoie mare sub pseudonim.” … să știți că nu împrumut decât foarte rar, prejudecăți nu am (dați un exemplu) și da am opinii consecvente (dar sigur că ele nu se ridică la nivelul celor unui „profesionist”), de pe vremea lui răposatu și atunci în nume propriu. Azi fac apel la pseudonim fiindcă nu am chef să fiu arătat cu degetul pe stradă …și am și explicat ce și cum.
     .
     „Dar nu cred ca vom ajunge vreodată la aceeași opinie.” … nici nu m-a interesat vre-o dată să cădem de acord. Opiniile Dumneavostră sunt prea schimbătoare, depinzând de unde bate vântul, chiar și atunci când vă contraziceți singur. Dar ce contează, nu-i nici o problemă, că doar merge și așa, iar ținerea de minte mai slăbuță este simplu de invocat.

     --2 voturi
     +1
     -1
     • @ilustrul peterpan:

      Sa ma ierte Dumnezo da’ chiar am crezut ca…nah! La cat ai „lipsit” p’aci si tu si tontonel! Ma gandeam la ce-i mai rau. Aveti si o varsta apierdut si psd-u’ etc.!

      Daca tot ai inviat, sa iti spun un mic secret.
      SPECIAL ARAD nu e lectura obligatorie…autorul acestui articol nici atat!

      Dilema este: daca atat dvs „marele” Peterpan cat si unicul Tontonel sunteti dezgustati de randurile acestei publicatii…de ce mama naibii nu intrati pe Antena3.ro , luju.ro , ro.sputnik.md ?

      Sunt siteuri pline de „adevar” si va vin ca o manusa!

      PS: …ce reiese din discutiile voastre cu autorul este ca tot ce scrieti suna a personal vendetta ! Pacat ca vi se raspunde…eu va dadeam eject de mult! Nu meritati atentie!

      0 voturi
      +1
      -1
      • A apărut sublimul …. și ne explică printr-un exercițiu de incoerență poetică că cei care nu sunt de acord cu modul de gândire al altora atunci sunt comuniști și rusofili și filo A3 și indirect acreditează ideea că el, mărețul și grandiosul ”arădean” este singurul calificat să intre în zona specialarad. O abordare tipică de lingău găunos pornit să dezbine după un set de criterii pe care el impune ca fiind criterii infailibile și așa urmare a șablonului pe care l-a scos din pălărie el devine Făt-Frumos.

       --8 voturi
       +1
       -1
      • MZ: …intrasi vreodata pe ro.sputnik.md ? Hm? Nu mai bine citesti oleaca site-ul ala si ai sa vezi ca va identificati 100% cu textele de acolo! Practic nu stie lumea sigur ori aia va copiaza ori viceversa!

       Unde ti-am spus sa nu citesti SPA? Nu pricepi un text de cateva fraze? Intrebarea era desteptule daca tu sau ceilalti doi destepti…daca tot va dezgusta autorul acestui articol si-l faceti „aplaudac”, „lingau” etc. de ce mama naibii il cititi? Te obliga cine?

       Apoi bos…la felu’ cum gandesti „comunist” este compliment nu te mai ofusca! La fel ca ceilalti doi ai mentalitatea aia de fost cadru M.A.I. sau M.A.P.N. iesit la penzie! Un fel de basescu care vb despre democratie, legi, drepturi! Creati senzatii tari… de voma! Sper sa pricepi pt ca desi mi-e greu, m-am straduit foarte mult sa nu te insult!

       0 voturi
       +1
       -1
      • Ia uite …a aparut si Gardianul Galaxiei. Ia-l ba pe plavan impreuna cu domnul profesor , faceti un pic de taxidermie , si puneti-vi-l cu randu pe hol 😀 Daca nu stii ce e taxidermia , cauta in DEX sau roaga-l pe profu sa caute pe wikipedia. 😛

       --2 voturi
       +1
       -1
      • Pun pariu că n-ai văzut filmul cu același titlu.
       Care titlu?
       Caută, tonton, caută, știi mie îmi place de tine, am avut mulți elevi ca tine și țineam la ei, săracii, nu-i dădeam afară din clasă ca alții, că nu era în totalitate vina lor că erau așa…

       0 voturi
       +1
       -1
    • Alo nea profesoruuuuu . Nino nino , ca deja aberam….Codruta a fost numita POLITIC….asa ca lasa-ne cu aberatia…ca ti-a fost validata sustinerea. Ce zici de Geoana ? Nu de alta , dar functia lui e 7 clase peste caca maca procuror european si chiar a fost numit pe bune , pe merit.

     --3 voturi
     +1
     -1
  6. Pt.toti cei pro s-a decitu contra Johannis(ortografie germana)sint plecat de 27 de ani din tara si v-a asigur ca sasul nostru a fost si cu siguranta v-a ramine cel mai vizibil presedinte din citi a avut Romania in 30 de ani,nu sint singurul care a ajuns la aceasta concluzie,vezi optiunile din diaspora la vot si daca imaginea noastra(terfelita de bravii nostrii conationali-academic denumiti romi)sta ceva mai bine decit acum citi-va ani i se datoreaza cu siguranta acestui neamt incapatinat sa ramina in tara cita vreme parintii toate neamurile sint demult plecate,va invit pe toti la putina reflexie!

   +4 voturi
   +1
   -1
   • „…vezi optiunile din diaspora la vot …” este unitatea de măsură a ce? De unde atât de mult discernământ? Opinia mea? O gloată manipulată de propaganda „pro” cum vă exprimați dumneavoastră. Tot aceeași au votat PD-ul și Băsescu în draci, „Ciuma Portocalie” care nu au făcut decât să încurajeze corupția și abuzurile în toate sistemele și instituțiile statului. De furat au furat cum pohta le-a pohtit. Deci???
    .
    „v-a ramine cel mai vizibil presedinte din citi a avut Romania in 30 de ani …” Și „vizibilitatea” este o dovadă a ce? Vă rog să-mi explicați să întelegem toți înțelepciunea diasporei, din care faceți parte.

    --7 voturi
    +1
    -1
    • @tonton: „Bravo” lake! „Asa” trebuie…lasă PSD-istu’ ăla afară din tine! Taie cu sabia japoneză ca liderul tău suprem de Arad! In viziunea ta beteagă Occident înseamnă rău pt viitorul țării și al său socialism.
     Nu te învață ei…tu le știi pe toate.
     Vezi nu e greu? …încet vă dați arama pe față roșcatilor 🤭 !

     0 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.