duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Lista centrelor de vaccinare anti-Covid din județul Arad, care vor funcționa în etapa a II-a de vaccinare

  de Special Arad | 11 ianuarie 2021, 6:21 PM | Coronavirus | Știri Arad

  0

  (foto: reginamaria.ro)

  Lista centrelor de vaccinare din județul Arad, care vor funcționa în etapa a II a de vaccinare anti-Covid, va fi în curând aprobată prin hotărâre a Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, însă o listă a fost deja definitivată și făcută publică de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad.

  Până la darea în funcțiune, toate centrele vor fi dotate corespunzător și avizate de DSP, cel mai târziu vineri, 15 ianuarie.

  În momentul de față, sunt 26 de astfel de centre în județul Arad, dintre care două sunt deja dotate complet (la Spitalul Clinic Județean de Urgență și la Clinica Genesys), iar restul, deocamdată, parțial dotate.

  Din cele 26 de centre de vaccinare din județ, 11 sunt în municipiul Arad. Celelalte se găsesc în orașele Sântana, Sebiș, Pâncota, Pecica, Curtici, Lipova, Ineu, Nădlac, Chișineu-Criș și comunele Săvârșin, Gurahonț, Șiria, Vinga, Macea și Vladimirescu.

  Etapa a II-a de vaccinare va începe în a doua jumătate a lunii ianuarie și vizează persoanele vârstnice (peste 60 de ani), cele cu boli cronice, precum și persoanele care deservesc activități esențiale (profesori, militari, respectiv parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora, personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești, personalul din sectorul economic vital de producție și transport, dar și personalul din domeniul salubrității și deșeurilor, personalul cultelor religioase și reprezentanții mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS COV 2 cum ar fi reportajele în unități medicale).

  Vezi aici care sunt bolile cronice cu care cei afectați se pot înscrie în etapa a II-a de vaccinare anti-Covid.

  Lista centrelor de vaccinare anti-Covid din județul Arad (etapa a II-a)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.