duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Lilioara Stepănescu, secretarul CLM, cheamă DNA-ul în Primăria Arad!

  de Alin Olteanu | 15 iunie 2017, 9:26 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Știri Arad. Am primit ieri după-amiază un comunicat din partea secretarului CLM, Lilioara Stepănescu, prin care aceasta încearcă să ne explice nouă, celor care nu știm, cum stă treaba cu votul cu privire la salubritatea stradală și de ce hotărârea nu a fost una care să aibă nevoie de două treimi de „Da” pentru a fi adoptată.  Este, în mod foarte clar pentru noi, o „scrisorică” după dictare, în sensul că madame Stepănescu a stat din nou în fața Tutankamonului, a înghițit toate bazaconiile acestuia și a trebuit să încropească ceva pentru a ne face proști pe toți și pentru a se disculpa cumva că au dat 3 milioane de euro peste noapte.

  Comunicatul de mai jos, în care nu ni se spune că prețul negociat de Primărie, cu RER Ecologic, este dublu la aproape toate capitolele, nu ni se spune că Primăria a negociat doar cu firma câștigătoare, celelalte fiind de umplutură, este o „făcătură”. De ce nu ne spune doamna Stepănescu de ce Primăria nu a negociat și cu celalalte firme care participaseră înainte la licitație, pentru a fi obținut cel mai mic preț?

  Practic, prin acest comunicat în care își asumă legalitatea Hotărârii de salubritate stradală în municipiul Arad, Lilioara Stepănescu își pune o țintă pe piept invitând parcă organele abilitate să o cerceteze. Iar noi chiar ne dorim asta… ca să fim sinceri până la capăt.

  Iată, mai jos, cum încearcă secretarul Primăriei Arad să ne-o „tragă” la toți arădenii, că așa a învățat și chiar și predat dumneaei la cursurile de formare profesională plătite cu zeci de mii de lei către firme-prietene (dar despre acest aspect o să scriem în viitorul apropiat):

  „Proiectul de hotărâre privind desemnarea serviciilor de salubritate stradală firmei S.C. RER Ecologic Service S.A. a fost supus votului consilierilor locali municipali, o condiție esențială în vederea semnării contractului de prestare a serviciului public de salubrizare stradală și de deszăpezire în municipiul Arad.

  Cu 14 voturi pentru, 2 abțineri și 7 voturi împotrivă, proiectul de hotărâre a fost declarat aprobat, întrunind votul majorității consilierilor în funcție.

   „Spre deosebire de contractele de delegare a gestiunii serviciului public prin care se atribuie și bunuri aferente (imobile și/sau mobile), hotărârea adoptată astăzi vizează achiziția publică de servicii, fără ca operatorul să primească bunuri din patrimonial unității administrative teritoriale”.

  De menționat că S.C. RER Ecologic Service Oradea a fost una dintre cele patru firme de salubritate care și-au manifestat interesul pentru serviciul scos la licitație de Primăria Municipiului Arad. După organizarea procedurii de licitație deschisă în cadrul căreia nu s-a depus nicio ofertă conformă, s-a organizat negocierea fără publicarea prealabilă a unui anunț, conform prevederilor art.104 lit. a) din Legea nr.98/2016 privind  achizițiile publice pentru atribuirea contractului : Autoritatea contractantă are dreptul de a aplica procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare pentru atribuirea contractelor de achiziţii publice/acordurilor-cadru de lucrări, de produse sau de servicii într-unul din următoarele cazuri:

      Lit.a) dacă în cadrul unei proceduri de licitaţie deschisă ori licitaţie restrânsă organizate pentru achiziţia produselor, serviciilor sau lucrărilor respective nu a fost depusă nicio ofertă/solicitare de participare sau au fost depuse numai oferte/solicitări de participare neconforme, cu condiţia să nu se modifice în mod substanţial condiţiile iniţiale ale achiziţiei şi, la solicitarea Comisiei Europene, să fie transmis acesteia un raport;”.

  Durata contractului este până la 31.12.2017 inclusiv, cu posibilitatea de prelungire până la data de 30.04.2018 inclusiv, dacă vor existența resurse financiare rămase neexecutate din prezentul contract după data de 31.12.2017.

  În cadrul contractului propus spre aprobare sunt incluse toate activităţile serviciului, după cum urmează:

  1. măturat manual străzi şi trotuare
  2. măturat mecanic străzi şi trotuare
  3. spălatul şi stropirea căilor publice
  4. -întreţinerea curăţeniei
  5. -golirea coşurilor de gunoi
  6. -răzuitul rigolelor
  7. -dezafectarea depunerilor necontrolate de deşeuri pe domeniul public
  8. încărcatul şi transportul deşeurilor stradale
  9. curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea acestora în funcţiune pe timp de polei şi îngheţ .

  Valoarea contractului până la 31.12.2017 inclusiv, este de 10.048.380 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în sumă de 1.909.192,20 lei. În eventualitatea unor servicii suplimentare, valoarea maximă a contractului va ajunge la 13.397.840 lei, fără TVA, la care se adaugă TVA în sumă de 2.545.589,60 lei”.

  No bun… Citiți accesând linkul următor și luminați-vă: Sfidarea supremă a DNA și a legilor române în Consiliul Local Arad! Falcă face orice pentru 3 milioane de euro!

   

  Citește și: Enola Day: Telenovela PNL, episodul 2. Familia Bibarț scoate pisica la căcare

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.