marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Enola Day: Telenovela PNL, episodul 2. Familia Bibarț scoate pisica la căcare

  de E. Nola | 15 iunie 2017, 8:40 AM | Opinii | Topic special

  2

  Așa cum îi șade bine unei telenovele, nimic din ce se întâmplă nu este ceea ce pare, iar în final lucrurile se vor întorloca și mai tare, nimeni nemaiînțelegând nimic.

  Să luăm firul poveștii de acolo de unde am lăsat-o, s-o urmărim așadar pe Doamna Pistru, pentru apropiați Giani, cum, în urma evenimentelor din primul episod, ia o hotărâre care va avea efecte nebănuite în viitor. Fără nicio treabă cu ce se întâmplă, ea va anunța în plenul Consiliului Muncipal că renunță!

  Oh, nu! Nu la Range Roverul Evoque al familiei, nici la postul de consilier al Domnului Bănățean, Giani, pentru prieteni, renunță la postul de consilier municipal, iar prin asta renunță și la președinția organizatiei municipale a PNL.

  Având în vedere hotărârea Comisiei de Arbitraj a PNL național, așa cum am insistat în primul episod, Doamna Pistru ar trebui să preia de la Domnul Bâlcea conducerea organizației municipale.

  Și pentru că acest lucru în condițiile date ar putea aduce atingere Liderului Absolut, nemaivorbind de Domnul Bâlcea, cel care tocmai se obișnuise să facă exact ce zice Liderul și cel care se gândește la ce au pățit marii liberali ai neamului în astfel de situatii conflictuale, un sentiment nu prea plăcut, să recunoaștem.

  geani1

  Așadar, Doamna Pistru a deschis calea spre noi întâmplări în sânul PNL Arad, un gest pe cât de inteligent pe atât de bine studiat, mai ales dacă ne gândim la Domnul Pistru, cel care, aflat în calitate de deputat la București, știe exact de unde bate vântul și de ce miroase când scoți pisica noaptea la căcare fără să te fi asigurat cum e vremea pe acolo.

  Desigur, este foarte important și faptul că Doamna Pistru, pentru apropiați Giani, a făcut acest anunț tocmai în momentul în care la CLM se discuta atribuirea salubrizării orașului unei firme destul de dubioase – atât la vorbă, cât și la port – după lungile luni de nesiguranță, când gunoiul de pe străzi a fost luat mai mult de vânt sau de mașinile Polaris, puține oricum și care se mișcau pe străzile urbei precum ochiul mortului în sicriile cu aer condiționat ale lui Kuki.

  În acest moment al tensiunii maxime este recomandat s-o introducem în poveste și pe Lilioara Stepănescu, secretara Aradului dacă n-ați știut până acuma.

  Dânsa, de altfel, este personajul care vine din alte seriale, de parcă ar fi Doamna cu bușteanul din Twin Peaks al lui David Lynch, cea care apare și în ediția originală de acum 20 de ani și în aceasta de acum, care a început să ruleze pe rețelele de televiziune ale lumii cam tot pe atunci pe când Doamna Stepănescu a simțit suflul greu al primarului în ceafa ei.

  Nu vă gândiți la nimic licențios, Doamna Lilioara Stepănescu voia doar, în calitate de secretar al CLM – insist ca să rețineți asta, secretarul orașului nu este Domnul Falcă! – să plaseze salubrizarea, scăpată din mână și amenințând ca prima epidemie de holeră din UE să izbucnească tocmai în orașul care candidează pentru a nu știm a câta oară la titlul de Capitală Verde a Europei, s-o plaseze, deci, tocmai la Gospodăria Comunală Locală a orașului pe care îl menajeriază.

  Numele sună bine, chiar dacă nițel cam cooperativist și colectivist, problema e însă că această Gospodărie nu prea are ca obiect de activitate strângerea gunoiului și deversarea ei în locuri mai putin știute, dar destul de puturoase.

  Doamna doar bânuia – de fapt știa că nu degeaba e la Primărie de când Ceaușescu a făcut greșeala să se ducă în week-end la Târgoviște – că Liderul ei Maxim are alte gânduri, nu doar așa o impresie sau o adiere spirituală, ci ceva foarte concret, adică să ofere un mic cadou și Domnului Bibarț, omul care îl înlocuiește pe regalul Domn Dekany în a semna tot, dar tot ce nu vrea să semneze augusta persoană a Liderului Maxim, Maximal și Maximalist.

  Proprietara-sclavilor-din-Zona-Liberă-Curtici-Arad-Cristina-Bibarț

  Doamna Bibarț fiind de o vreme liniștită la Zona Liberă Curtici, era momentul ca Domnul Bibarț, legat de firma din Oradea – RER Ecologic Service, pentru care nouă ne pare rău doar pentru că seamănă la nume atât de tare cu o formație la care ținem și pe care o veți putea asculta la sfârșitul episodului -, cum spuneam, se spune că Domnul Bibarț, venit la Arad de undeva din zona limitrofă a pădurilor regale din Săvârșin, este un fan autentic al RER, mai abitir decât ținem noi la trupa muzicală pe care o veți putea asculta mai încolo.

  Iar Liderul Maxim – nu exagerăm, la ședința de ieri l-a făcut nesimțit pe consilierul recalcitrant de la un partid care nu este PNL de parcă ar fi fost al lui și nu al orașului – ca orice lider, știe să-și răsplătească slugile înainte de a le face felul.

  Vedeți celebrele exemple ale Domnului Ioțcu și Igaș, adevarăți cavaleri de onoare ai Liderului la începuturile tinereții sale revoluționare de la Arad, acum aruncați precum pisica la căcare, nemaivorbind de Domnul Ioțcu, amenințat și cu un antrenament de ridicare rapidă a săpunului la băile comune din stabilimentele corecționale ale patriei.

  Cum spuneam, Lilioara Stepănescu a înțeles până la urmă că interesul ei, chiar dacă nu și al orașului, este să rămână în umbra marelui om, cel care, până acum cel puțin, a avut mult mai multă grijă de femeile care îl slujeau cu credință decât de bărbații care își luau nasul la purtare.

  Cazul Doamnei Pistru este deja de folclor urban local, Liderul înturvinându-se pe consilierul recalcitrant tocmai pentru că a îndrăznit să se bage în seamă imediat după ce Doamna și-a anunțat demisia de oroare din CLM.

  Și care astfel a ajuns într-o situație de-a dreptul penibilă din moment ce consiliul, chiar dacă cu majoritate simplă, tocmai a votat ca RER-ul să ne scape de gunoaie, așa că revolta ei nu mai avea nici un sens. Numai așa ne explicăm și enervarea subită a Liderului, ca o încercare de mascare a lipsei de substanță a demisiei Doamnei Pistru.

  WP_20170425_12_57_37_Pro-800x445

  Revenind la familia Bibarț, marea câștigătoare a harababurii care se numeste administrarea orașului Arad, noi ne mirăm pe bune de ce nu a preluat salubrizarea Zona Liberă Curtici?

  Nu se poate să nu o aibă trecută în lista aia lungă cu obiectul de activitate, în fond spațiu au, Doamna Bibarț este vestită că se poartă cu subalternii și mai ales cu subalternele ca o șefă de coloană, asta ca să ne exprimăm în limitele decenței.

  Plus că au și spațiu cât cuprinde.

  Noi zicem că încă nu este nimic pierdut: poate se înteleg cu RER-ul, preiau mașinile Polaris, îi angajează pe buimacii ăștia care mai umblă după pubele prin oraș, astfel Doamna Bibarț nu va trebui să-și mai facă griji nici măcar pentru pisica uitată afară…

  Înaintea să vă dau muzică, aflu că domnul pesedist Vărcuș, un adevărat om de cultură, va fi viitorul director al Poștei din Arad.

  Oare de asta l-a făcut nesimțit Liderul Maxim?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.