„Lecții atractive, elevi mai buni!”, un program prin care profesorii de la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară au aflat tehnici moderne de predare în Spania

  de Special Arad | 24 februarie 2018, 10:32 AM | Educaţie

  0

  Comunicat. În perioada  10.02.2018- 17.02.2018, alte 8 cadre didactice de la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară (Crina Carţiş, Carmen Călinescu, Claudia Cotăescu, Monica Dobîndă, Claudia Mercea, Titiana Pleş, Mihaela Stanciu, Adriana Szackacs) au participat și finalizat cursul “ICT for Teaching” în Jaen, Spania, desfășurat în cadrul proiectului ”Lecții atractive, elevi mai buni!” nr. nr.2017-1-RO01-KA101-036297, finanțat prin programul Erasmus+, secțiunea educație școlară.

  Participarea la proiect  a fost o experiență pozitivă, cursul a fost intens, interesant și provocator din punct de vedere intelectual, am putut adresa  întrebări profesorilor, care erau dornici să explice, a fost un mod complet nou de a participa la  cursuri, învățând de la profesori de înaltă calitate și interacționând într-o atmosferă nouă cu cadre didactice din mai multe  țări: Italia, Slovenia, Polonia, Portugalia, Bulgaria și Norvegia.

  A fost un curs practic, de o săptămână, în care am experimentat posibilități de a crea și încorpora diverse instrumente și programe ICT, în scenarii de predare la clasă, programe care pot  contribui la schimbări radicale în sfera învățării, consolidând  predarea și oferind oportunități de conectare între școală și lume; cursul a reprezentat însă și o mare oportunitate de îmbunătățire a abilităților de comunicare în limba engleză.

  Din acest curs, am învățat cum să tratăm mai bine diversitatea, cum să comunicăm și să colaborăm mai eficient, să trăim experiențe noi,  precum și să dobândim noi competențe pe care ulterior să le împărtășim.

  În cadrul proiectelor de teren, am vizitat două orașe emblematice Ubeda y Baeza situate în centrul  regiunii Jaen, două mici bijuterii renascentiste andaluze, declarate Patrimoniu al Umanității și Palatul Alhambra din Granada, monumentul cel mai vizitat din Spania, de o frumusețe indescriptibilă, o adevărată capodoperă arhitecturală aproape de perfecțiune, cu piscine și curți interioare superbe, înconjurat de grădinile Generalife.

  Revenite acasă, ne-am simțit mai bogate, aducând cu noi cunoștințe și abilități, bucuria de-a avea prieteni noi și amintiri dragi, declară doamnele profesor Crina Carţiş şi Carmen Călinescu.

  Informațiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar A.N.P.C.D.E.F.P. și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conținutul acestor informații.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.