sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Un grup de elevi de la Industrie Alimentară s-a instruit în Cipru, printr-un program european

  de Special Arad | 3 august 2019, 5:07 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Pentru Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad, proiectele şi programele europene au devenit în ultimii ani o prioritate. Oportunitatea de formare profesională și dezvoltare personală a elevilor într-un mediu de muncă real, într-o țară europeană, a devenit realitate odată cu aprobarea finanțării proiectului de mobilitate  cu titlul ,,Abilities 4 Future in Food Processing” (Abilități pentru viitor în procesarea alimentelor) din Programul Erasmus+,  programul UE pentru educație, formare, tineret și sport (identificat cu VET 2018-1-RO01-KA102-047628).

  Grantul aprobat, în valoare de 45478 euro, se adresează unui grup țintă de 15 elevi ai Colegiului Tehnologic de Industrie Alimentară (CTIA) Arad din clasele a X-a, domeniul de calificare „Industrie alimentară”, care au efectuat stagiul de instruire practică în perioada 5 – 25 mai, la organizația de primire St. George Hotel Enterprises din Paphos, Cipru, în parteneriat cu ,,Organization for Promotion of European Issues” (O.P.E.I.) din Paphos, Cipru. În cele 6 ore/zi de pregătire ne-am bucurat de sprijinul tutorilor de practică, care ne-au împărtășit din cunoștințele și experiența lor profesională. Aici, dorința de a-i învăța pe elevi ”meserie” este o realitate, sunt conștienți de importanța formării profesionale a tinerilor pentru bunul mers al economiei. Amabilitatea întregului personal, dar și proximitatea mării superbe din Cipru au făcut ca cele trei săptămâni să treacă într-o clipă.

  OBIECTIVELE PROIECTULUI sunt:

  1. Aprofundarea de către 15 elevi din clasele a X-a, în 3 săptămâni de formare, a  cunoștințelor, abilităților și deprinderilor cuprinse în ,,Unitățile de rezultate ale învățării tehnice generale” 2 și 3  din „Standardul de Pregătire Profesională” corespunzător domeniului de pregătire profesională Industrie alimentară.

  2. Dobândirea și aprofundarea de către cei 15 elevi participanți a competențelor cheie: comunicare în limba engleză; competențe de bază în științe și tehnologii; competențe sociale, civice și culturale; spirit de înițiativă și antreprenoriat.

  3. Dezvoltarea dimensiunii europene a instituției prin contactul cu agenți economici europeni în scopul formării profesionale a elevilor noștri.

  După un amplu și transparent proces de selecție, pregărire culturală, pedagogică și lingvistică echipa CTIA Arad s-a deplasat în Paphos, locul mitic al nașterii zeiței Afrodita, situat în Cipru, o insulă binecuvântată cu peste 320 de zile însorite pe an, considerată bijuteria Mării Mediterane. Să nu uităm că Paphos, oraș cu o moștenire istorică bogată, cu multe situri de patrimoniu cultural, a fost capitală culturală europeană în 2017.

  ,,Team Erasmus+ Indalim” este alcătuită din elevii: Moroșan Toderici Simina, Somoghi Bettina, Tulcan Philip, Gabor Alexandra, Hălceanu Alex, Bîndea Denis, Puraveț Anamaria, Hajas Andreea, Popescu Cătălin Dennis, Chifor Diana, Nădăban Ervin, Dunca Georgiana, Ille Laura, Serafesco Andreea, Doboși Bogdan, însoțiți de prof. ing. Sauliuc Anda Flavia- responsabil de proiect și prof. ing. Simedru Viorela- responsabil formare profesională. Elevii au fost monitorizați pe parcursul proiectului de către doamna director Ghinga Iulia, din partea C.T.I.A. Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.