Majoritatea locuitorilor din Horia au semnat împotriva „lacului de agrement” din localitate

  de Mihai Todoca | 7 March 2023, 2:40 PM | Știri Arad

  1

  (foto: Primăria Vladimirescu/Facebook)

  Investigația Special Arad, Două „zone de agrement” amplasate strategic la Horia, comuna Vladimirescu – în fapt, balastiere care pot reprezenta atentate la siguranța națională, plus inițiativa unor localnici, a declanșat „nebunia” (în sensul civic) în localitatea Horia.

  Locuitorii din satul care aparține de comuna Vladimirescu sunt invitați, de către Primăria localității amintite, în data de 9 Martie, la dezbaterea publică în cadrul căreia se va lua în discuție intenția firmei „SC IGR ALPHA SOND SRL de a realiza un PUZ și un RLU pentru construirea zonă rezidențială și a lacului de agrement”. În investigația noastră arătam că de fapt, sub numele pompos de lac de agrement se ascunde da fapt o intenția ascunsă de a se face o exploatație de tip balastieră, situată la doar 6 metri lângă casele oamenilor.

  Conform surselor noastre, aproximativ 80 de procente din populația localității, asta însemnând aproximativ 2000 de locuitori, au semnat deja împotriva construirii a ceea ce se dorește a fi cartiere de case cu un lac de agrement, ceea ce ar însemna că la dezbaterea organizată de Primăria Vladimirescu vor participa daca nu sute, sigur zeci de persoane.

  Menționăm că poziția firmei SC IGR ALPHA SOND SRL nu ne-a fost comunicată nici până în prezent, deși promisiunea acesteia a rămas.

  Vă reamintim că problema balastierelor nu este una nouă în județul Arad, pe această temă fiind scrise mai multe articole deja, dar care nu au trezit deocamdată, din ce știm, interesul autorităților abilitate.

  Anunțurile Primăriei Vladimirescu pot fi consultate AICI și AICI.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. O situație asemănătoare nu știu ce firma a fost responsabila dar exact un asemenea crater, se poate vedea pe dreapta la intrarea în Sântana dinspre Zimand.
   Pe google maps sunt imaginile mai vechi și se vad și utilajele care au scos de acolo.
   La Sântana e puțin mai departe de case sa fie vreo câteva zeci de metri dar cu trecerea anilor există și riscul alunecărilor de teren.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.