ExclusivFile alese cu grijă din activitatea mafiot-financiară a familiei Ioțcu – sau „Pagini celebre din cele 1001 de dosare ale DNA” (I)

  de Lucian Valeriu | 27 februarie 2015, 9:43 AM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  10

  „Mai sunt în lucru, la DNA, peste 1000 de dosare” – a declarat zilele astea Laura Codruta Kovesi, la Bilanțul oficial al ultimului an de jihad, cruciadă și salubritate anticorupție la un loc.
  Noi am luat această informație ca pe o veste bună – și nu pentru că ne bucurăm de răul altuia… dar ne interesează mai mult binele colectiv decât bunăstarea familiei Ioțcu… de exemplu.
  În acest prim episod vă prezentăm nu unul… ci, la ofertă… mai multe episoade din activitatea mafiot-financiară a celei mai hrăpărețe familii din Arad care, credem noi, e aproape imposibil să nu fie concretizate în tot atâtea dosare din tomul ăla de „peste 1000” despre care vorbea șefa DNA… că doară n-om fi noi mai harnici decât ditamai procurorii DNA! (Mai darnici, da… dar mai harnici, nu credem! 🙂
  Să selectăm cu grijă, deci… să nu ne încurcăm unii pe ceilalți.
  S-o luăm cumva cronologic și în ordinea deja stabilită a priorităților actuale.

  Încă din 2010, declarația de avere a lui Nicolae Ioțcu șoca la nivel local și național…

  De pe site-ul Consiliului Județean Arad au fost șterse ca și cum n-ar fi existat vreodată, toate declarațiile de avere ale președintelui Nicolae Ioțcu de dinainte de mai, 2011. Nu-i nimic – de prin 2010 le-am făcut noi rost… de pe unde au mai scăpat.
  Nu le avem pe alea din 2000… din 2004… au fost, ra rându-le, „radiate” de pe suprafața internetului… – și vă zicem noi, dacă nu v-ați prins, de ce au dispărut: ar fi șocat! 🙂
  . „Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, şi-a depus la sfârşitul lunii octombrie, 2010, o  declaraţie de avere care prezintă o serie de modificări faţă de cea depusă în luna aprilie 2010. Astfel, casa de locuit din comuna Vladimirescu este trecută acum cu 366 mp, faţă de 280 mp, cu cât era declarată în urmă cu câteva luni. Ce e drept, în primăvară era încă în construcţie, iar acum s-ar părea că este finalizată. Totodată, familia şi-a sporit veniturile prin vânzarea din luna august a acestui an, a unui teren intravilan – carieră de andezit (1/3 din suprafaţa de 1.934 mp plus 1/3 din suprafaţa de 18.066 mp) şi teren intravilan – baltă (1/3 din suprafaţa de 10.000 mp), către SC Piraeus Leasing Romania IFN SA contra sumei de 433.333 de euro. La aceeaşi dată a cedat şi 10 părţi sociale din SC TGH EXIM HER SRL către SC Construction Logistics Resources SRL, contra sumei de 47.000 de lei. Preşedintele CJA a declarat de asemenea o mulţime de depozite bancare deschise în acest an: un depozit în lei şi altul în euro la Volksbank Romania – 213.200 de lei, respectiv 50.193 de euro; Alte două depozite la Piraeus Bank – 65.000 de dolari şi 50.000 de euro; Un depozit la Banca Comercială Română – 50.000 de euro şi un alt depozit la Raiffeisen Bank – 20.000 de lei” – relatau mass-media centrale acum un cincinal… când, după cum se poate vedea și la televizor în direct, a început „stăpânirea supremă a mafiei portocalii.”
  Mai departe: „Potrivit acestei declaraţii, familia Ioţcu a împrumutat de la o persoană fizică 80.000 de euro, pe care urmează să îi restituie până în anul 2019. Preşedintele CJA mai are un împrumut, accesat în 2007 de la Piraeus Bank Arad – 61.000 de franci elveţieni, scadent în anul 2034. Cele două credite nu mai apar în ultima declaraţie de avere” – scria (o să râdeți) vestic.ro… pe vremea când încă mai „scăpau” în presa locală și știri negative… via Mediafax.

  Discutăm – atenție! – despre o perioadă de 6 luni! „Pogorârea sfântului duh financiar” s-o fi produs în familia Ioțcu

  între aprilie și octombrie, 2010! Că altfel nu-ți explici de unde, așa brusc, dintr-un băiat de la țară sărăcuț, fochist fără școală doar că dotat de la mama natură cu mult tupeu, „inventat” de un combinator de mâna a doua (actualmente judecat pentru fraude fiscale grave), ajuns, printr-o conjunctură, senator de paie – a apărut ditamai miliardarul! Care bănci, care creditori serioși îți dau ție credite de zeci de mii de euro… până la pensie, când tu ești un funcționar public cu salariu declarat de 54.ooo de lei pe an?! Care ANAF nu te întreabă de unde naiba ai tu atâția bani, din ce afaceri cinstite, de deschizi depozite de sute de mii de euro într-un semestru, la bănci diferite?! Care Oficiu pentru combaterea spălării banilor nu se sesizează?… Care Poliție economică?… (ANI – menționăm – nu exista la acea dată… Abia din 2011 a început să funcționeze… dar timid… nici acum n-a ajuns la faza de „studiu al averii” în ce-l privește pe Ioțcu).
  Sau tu… madame: cum naiba din „doamna de la cântar” la Vama Turnu, „specializată” în colectat parfumuri și blănuri din poșeta și dulapul omului care trece pe lângă tine, ajungi ditamai patroană de carieră de andezit… de balastiere… de hoteluri de lux?! N-ar trebui, dacă e cinstită, să fie publică rețeta asta – spre a se bucura de prosperitate tot poporul?… Nu?! Păcat!…
  Aaa! Erau „Blejnar și Regina” la pupitru… Tovarășul-camarad-coleg Blejnar și marea sa famiglie explică totul în polinomul ăsta…
  Numai naivii pot credita drept „legale” asemenea tunuri.
  „Mina de aur”, după cum vom detalia, a fost o carieră de andezit – iar cariera a „puiat” drumuri de succes și mine de aur la propriu!

  Ioțcu Rodica Floare e prima pe Google în cadrul unei anchete de presă publicată în 2012 de colegii de la Kamikaze tocmai de la cariera de andezit pe care și-a cumpărat-o pe gratis!

  Și merită să cităm masiv din munca juridico-filologico-internautică pe care au întreprins-o colegii de la revista Kamikaze și pe care au publicat-o sub numele Silviu Apostol, pe 3 aprilie, 2012.
  „Potrivit Monitorului Oficial, soția lui Nicolae Ioțcu, Floarea Rodica, a devenit în noiembrie 2009 asociat în societatea TGH Exim Her SRL din Arad. Firma fusese înființată în 2008 și are ca obiect principal de activitate „alte servicii de cazare“. În 2009, TGH a avut o cifră de afaceri de 21.047 RON și pierderi de 25.037 RON. Și doi angajați. Dar să vedem cu ce eforturi a devenit Rodica Ioțcu acționar la SRL-ul amintit. Iată: pe finalul lui 2009, unul dintre asociați, Smaranda Tonța, i-a cedat doamnei Ioțcu 20 de părți sociale, cu o valoare nominală de zece lei. Gratuit. Astfel, soția președintelui CJ a ajuns să dețină o treime (33%) din TGH. Nouă luni mai târziu, pe 9 august 2010, toți cei trei asociați ai firmei au hotărât să-și vândă biznisul. Cât a valorat tranzacția aflăm din declarația de avere a lui Nicolae Ioțcu: soția sa a încasat 47.000 RON de la Construction Logistics Resources SRL pentru părțile sociale pentru care nu a plătit nici un leu și 433.333 EUR, de la un alt cumpărător, pentru „teren intravilan – carieră andezit (1/3 din suprafața de 1.934 mp+1/3 din suprafața de 18.066 mp) și teren intravilan – baltă (1/3 din suprafața de 10.000 mp)“ – scriu  băieții… dar ce e mai minunat, abia urmează:

  De unde vin banii în familia Ioțcu? Președintele CJA Nicolae Ioțcu dă aprobări firmeloc controlate de soția sa. Iar aprobările înseamnă bani. PUBLICI și MULȚI!

  „(…) euroii au venit tot de la Construction Logistics Resources (CLR). Cum se explică asta? Destul de simplu: TGH, sereleul la care era asociată Rodica Ioțcu, a luat de la bancă un împrumut de 1,3 milioane de euro. Conform contractului de împrumut, banii trebuie returnați de Construction Logistics Resources, în calitate de garant. Creditul a fost accesat pe data 9 august 2010. Acționarii CLR sunt un offshore din Cipru (Pranalm Limited) și Dan Tatoiu. Despre cel din urmă ați mai putut citi în tabloide. E un milionar căruia îi place să se dea în stambă și să-și afișeze bogăția cât mai puțin discret.” (De la el o fi învățat Ioțcu să se-mbrace…)
  Asta e partea minunată a „ingineriei”, iar ce e mai important, decodifică tot ziariștii de la București: „Ce s-a întâmplat cu TGH Exim Her după ce a fost vândută? Sau, altfel spus, după ce Rodica Ioțcu a încasat niște sute de mii de euro pe niște părți sociale primite gratuit. Ei bine, i-a mers excelent. Afacerile firmei au început să înflorească. În 2011, CJ Arad i-a aprobat sereleului mai multe certificate de urbanism pentru deschiderea unor cariere de piatră (pentru cine nu știe: eliberarea certificatelor ăstora sunt „exclusivitatea lui Ioțcu” pe Județul Arad – n.red.). Primul dintre certificate a fost emis în mai 2011, pentru „deschiderea unei cariere de piatră la Hălmagiu“. Cel de-al doilea, în septembrie 2011, pentru „redeschidere carieră Leasa“.
  Aur curat firmele familiei Ioțcu!… ce mai…
  Să mai punem și că în ianuarie 2012, Gheorghe Falcă, primarul Aradului, pe când era „tovarăș după nași” cu Ioțcu, a pus și el umărul la bunăstarea familiei? „Prin hotărârea de consiliu local cu numărul 21, Primăria Arad a închiriat un teren de 109.000 mp către TGH, la un preț de un euro/mp. Societatea deține o licență de exploatare a nisipului și pietrișului de pe acel teren.” Să mai punem – că-i ditamai fabrica de bani balastiera aia.
  Se fac bani grei din drumuri… pentru cine nu e de la noi din țară repetăm truismul. Mai ales dacă tu ești și cariera, și exploatarea, și aprobările, și contractele… și tot!

  Drumurile astea toate se vor întâni vreodată – la DNA, probabil…

  TGH Exim Her și-a schimbat între timp denumirea și se numește Euro Expert Agregate,  și-a păstrat sediul tot în comuna Aciuța… cunoscută contemporanilor drept „ducatul familiei Ioțcu”– iar conform unei anchete publicată, pe acest subiect, de România Liberă, „a încheiat un contract pentru furnizare de materiale cu societatea austriacă de construcții Alpine. În mai 2011, Alpine a câștigat contractul pentru construirea unui tronson din Autostrada Nădlac-Arad, în valoare de 510,2 milioane RON.”  Cel puțin până la sfârșitul lanului trecut, Cariera de la Aciuța a mers… ceas.
  Ioțcune povestesc foștii și chiar actualii său colaboratori – „nici nu discută cu tine dacă nu faci afacerea cu el. Dacă nu lucrezi cu firmele pe care ți le indică fără negocieri, n-ai nicio șansă să primești bani din fonduri publice. Și, indiferent ce afacere ai avea, are și el una de care se leagă afacerea ta.” Așa încât este practic imposibil să faci afaceri cu drumuri, ape și canale, utilaje, cariere, balastiere, imobile, terenuri în județ și „să nu te lovești de Ioțcu.”
  Nici măcar Văsălaș – marele țepar, n-a fost scutit!…

  SC RALU OIL TEAM SRL – scandal de actualitate!

  Veniturile doamnei Ioțcu, la un moment dat, proveneau – dacă ați fost atenți la ultima parte a articolului nostru despre Văsălaș și inculpata sub acoperire – inclusiv din salariile luate de la SC RALU OIL TEAM SRL. Salariile luate erau simbolice (17.088 – în 2011, 15.579 – în 2012, 10.380 – în 2013) și, probabil doar așa ca aceasta să fie prin zonă și să urmărească „treburile”… Dar, conform surselor noastre (mai documentăm puțin acest aspect), Rodica Floarea Ioțcu deținea acțiuni la firma cu imense probleme penale – ziceam.
  Ei bine, am documentat: în SC RALU OIL, doamna Rodica s-a „insinuat” cu tupeul cu care a făcut-o la TGH! Cu exact același tupeu.

  Conform Monitorului Oficial al României din data de 22 aprilie, 2010, prin Hotârârea nr. 1/2010, „Luând în considerare cererea doamnei IOȚCU RODICA-FLOAREA de a deveni asociat al Societății Comerciale SC RALU OIL TEAM SRL, subsemnatul VĂSĂLAȘ ION DANIEL, domiciliat în Arad (…), în calitate de asociat unic al societății sus-menționate, azi, 31.03.2010 (…) adopt prezenta Hotârâre…”
  Să n-o mai lungim: Rodica Ioțcu „se cooptează în societate”. Văsălaș devine asociat-fondator din asociat unic, cesionând, (tot) „cu titlu gratuit”, părți sociale reprezentând 45% din capitalul societății (9 din 20).
  Ei bine, RALU OIL TEAM e acum în procedurile de insolvență și faliment… Văsălaș e anchetat pentru evaziune fiscală și folosire cu rea credință a creditelor. Pe EXACT PEROADA înare activa Rodica Ioțcu cu 45% din societate.
  Deci, de ce nu e inculpată Rodica Ioțcu în dosarul ăsta?!
  Iaca… o plecat…
  Sau poate e… repetăm… între „cele peste 1000 aflate în lucru la DNA”… Poate e chiar al 1001-lea… ca-n basme.


   

  DECLARAȚIE DE AVERE NICOLAE IOȚCU iunie, 2014 (vezi link sau în galeria foto)

  http://www.cjarad.ro/uploads/files/Declaratii/Demnitari%202012-2016/Iotcu_iun_14_av.pdf

  FACSIMIL DECLARAȚIE DE INTERESE NICOLAE IOȚCU mai, 2014 (vezi link sau în galeria foto)

  http://www.cjarad.ro/uploads/files/Declaratii/Demnitari%202012-2016/Iotcu_mai_14_int.pdf

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Valerica, ar fi interesant acel “(I) ” din titlu dar…..era mai bine fara el pentru ca probalbil nu va mai urma…si altceva! Asa cum s-a cam intamplat si cu celelalte capete de reportaje “senzationale” ale tale, pe care le-ai inceput, ai promis…..dat te-ai terminat imediat dupa primul “fâsssss”….bomba nu mai explodeaza!
   Asa cum “serialul” cu Sultanatele n-a continuat -ca si multe altele- si asta se va impotmoli in….frica sau buzunarele tale, nu stiu exact spre care varianta sa virez!
   Prin urmare voi castiga cu siguranta pariul facut cu un “hoavar” al tau – nu te vad capabil sa te duci pana la capat precum un Tolontan -de exemplu- cu “Bute”.
   Ce sa faci , asta e, nu toti pot avea “combustibil”in instalatie!
   Sa traiesti bine!

   --6 voturi
   +1
   -1
  2. da de analfabetul ala de Palcu de la Sebis de ce nu mai relatati mare lucru? Cum a reusit acel oligofren, sa castige contractele cu statul si sa-si duca traiul pe cele mai inalte culmi?
   A ajuns sa dea de lucru tuturor politistilor basculisti din arad, ma refer la cei care au firme de transport (Bocu Ciprian- la SC Arbotrans)prin contractul de deszapezire ce-l tot castiga an de an.
   Este halucinant sa vezi un taranoi ca asta, care nu prea leaga cuvintele, ca nu a patit inca nimic, din punct de vedere penal…of course.
   Au carat basculele politistilor penali la sare de la Valcea, pentru deszapezie, toata iarna. Oare cum ar putea sa fie acest parazit tras la raspundere?
   Doar cei de la centru pot face ceva, aici la Arad, cu procurorii astia penali, vinovati penal, inca nedovediti, nu va pati nimic.
   Mai speram inca la o actiune a DNA-ului!

   +9 voturi
   +1
   -1
  3. Degeaba scrii tu si te straduiesti daca DNA nu se sesizeaza si nu porneste macar un dosar, asa ca in Constanta,Cluj, Ploiesti, Timisoara…. Eu sper sa se decida DNA si sa deschida un dosar rasunator si in Arad care zguduie toata clasa politica si cea a asa zisilor afaceristi de succes care cred ca sunt altii decat cei numiti in acest articol si care au falimentat si deja sunt trimisi in judecata. Da afaceristii de succes isi vad linistiti de furaciuni in afaceri de succes cu statul-Consiliul Judetean, cu sprijin nemijlocit nu numai din partea lui I…cu, ci si din partea celor care verifica aceste societati finate, politie … Eu va sustin si va felicit pentru ca reveniti cu reportaje de genul acesta care cred ca vor face fasss pana la urma , insa asta nu mai depinde de voi.

   +6 voturi
   +1
   -1
  4. Ma tem ca sperati degeaba, am cunoscut si pe altii care au zis ca nu vor sa traiasca ca o planta pe marginea unui sant si totul sa treaca pe langa ei, sa nu faca nimic pentru semenii lor, dar concluzia e una clara ce rost are sa te agiti ca oricum nimic nu ajunge la capat………face fassss, se rasufla…………..si punct. Ce zici Lali ?

   +2 voturi
   +1
   -1
  5. Lasă, dle ioncu – nu te mai neliniști că n-o să citești ep 2 sau II. Tre să înțelegi că dacă omu acum e însurat la casa lui se așează mai cu râvnă la munca de investigație. Până-i omu fecior mai uită de un episod sau altul dar acum că-i însurat e plin de responsabilități.

   --2 voturi
   +1
   -1
   • Felicitari! Special Arad.Acum nu stiu daca in primul rand pentru investigatie ( cel putin pentru asta)sau pentru ca editorii vostri s-au asezat la casele lor.Nu ca n-ar fi impreuna motive de bucurie.Totusi abia asteptam foileton-ul jurnalistic despre si cu Iotcu.Spor si grija! P.S: Dupa ce vineri si-a spart telefonul citind articolul vostru, sambata a chefuit pe silentios la Moara cu Noroc.Dar nu era el…

    +2 voturi
    +1
    -1
  6. Tic tac tic tac. Palcule, pune-ti bani deoparte pentru avocati, mizerabilule! Ai profitat din plin de usile deschise, ai carat bani publici furati, cu sacosa, pentru toate contractele cu statul care le-ai obtinut. Au ajuns niste lepre fara gram de materie cenusie, sa faca milioane de Euro, din banii publici. Punem pariu ca DNA va va trimite la sapa de lemn? Cu siguranta ati lasat urme in acte, urme ale hotiilor din care traiti bine! Palcu si Cosma, evazionisti de prima clasa, doi dobitoci care alaturi de greii politici locali, au constituit un mare grup infractional organizat! Dar cine sa-i arda? Diicot Arad??? Era o gluma evident! Sunt tovarasi, verificati si constatati. Doar DNA mai poate sparge clica asta nenorocita de hoti ai banului public. DNA, inca mai speram sa vii si prin Arad, sa decapitezi mafia locala mai sus amintita!!!

   +7 voturi
   +1
   -1
  7. Tocmai am dus la DNA acte care dovedesc cum fac presiuni cei de ls Euro Expert asupra locuitorilor din Leasa sa le inchiriem iar terenul pentru Cariera Leasa. Asta dupa ce nu ne-au platit niciun leu chirie cu firma care este in insolventa. Si a trebuit sa reziliem contractul prin instanta. Si președinte Composesoratului, Sida Dorel este pe mina cu ei.A incercat sa faca o sedinta de composesorat pe ascuns, dupa ce in 4 sedinte au votat toți membrii composesori sa nu le mai inchiriem acel loc. Si Sida Dorel se lauda in sedinte ca e prieten cu Falca, si nu vrea sa ne prezinte niciun act. AU UN TUPEU DE NEIMAGINAT!

   0 voturi
   +1
   -1
  8. Ce trebuie sa facem ca sa trezim DNA-ul, care se face ca nu vede aceste fraude, nici frauda colosala din sistemul sanitar din Arad posibil prin managementul defectuos, penal la propriu al d-nei dr. Olariu Teodora. Daca va amintiti dupa desfiintarea mai multor spitale din judet, victorios fochistul de la CJ Arad, a anuntat ca nimeni n-a murit si ca vom avea spital nou, a si prezentat proiectul acestui spital in media. De atunci a inceput sa carpeasca spitalul facut de comunisti in anii 80, a cheltuit sume colosale, majoritatea banilor s-a cheltuit pe firme de constructii dar nu s-a facut nici o investitie serioasa in aparatura (poate cu exceptia aparaturii de la ATI si chirurgia lui Totolici). Domnule Iotcu ce ati facut din spitalele Aradului? Chiar daca aveti bani d-le Iotcu, s-ar putea sa nu apucati sa-i numarati.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.