La inițiativa studenților mediciniști UVVG, a fost organizat simpozionul „Insuficiența cardiacă – De la ghiduri la practica clinică”

  de Special Arad | 20 June 2022, 4:04 PM | Educaţie | Sănătate

  0

  Comunicat. Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate și mortalitate în județul nostru, iar insuficiența cardiacă este stadiul final al tuturor patologiilor cardiace. Din acest motiv, prevenirea și tratarea acestei afecțiuni este o preocupare permanentă a specialiștilor din domeniu.

  Ca atare, la inițiativa studenților mediciniști ai U.V.V.G, cu sprijinul Doamnei Rector, Prof. Univ. Dr. Coralia Cotoraci și a cadrelor medicale care predau studenților, a fost organizat simpozionul „Insuficiența cardiacă – De la ghiduri la practica clinică”, în Campusul Universitar U.V.V.G.. Evenimentul, deja o tradiție, s-a adresat medicilor din toate specialitățile, rezidenților, dar și studenților din anii terminali. A fost prezentat și dezbătut ultimul „ghid de diagnostic și tratament” al insuficienței cardiace, manifestările bolii dar și tratamentul actual al acestei patologii. Medicii rezidenți au avut ocazia să prezinte cazuri complexe de insuficiență cardiacă, din cadrul Secției Clinice Cardiologie a Spitalului Județean Arad, cazuri pe care au avut ocazia să le studieze de aproape.

  Aceste simpozioane au o importanță deosebită în formarea tinerilor medici, dar și un rol major în conștientizarea cadrelor medicale și pacienților asupra acestei patologii, precum și la luarea unor măsuri de prevenire a complicațiilor, spitalizărilor și deceselor de cauză cardio-vasculară din fazele incipiente ale bolii.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.