La Chișineu-Criș ar putea „răsări” un complex sportiv cu bazine, terenuri și sală de sport!

  de Dan Lazăr | 29 October 2019, 3:49 PM | Recomandările editorilor | Sport

  2

  Veste bună (și) pentru handbalistele de la Crișul Chișineu-Criș. Zielele trecute, Consiliul Local al orașului Chișineu-Criș și-a anunțat intenția de elaborare a unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru un Complex de Agrement care să cuprindă: bazine de înot neacoperite, spații multifuncționale și de alimentație publică, terenuri de sport și o sală de sport. Acest complex urmează să „răsară” pe str. Dragoș Vodă F.N.
  Terenurile de sport vor fi realizate în cadrul proiectului Companiei Naționale de Investiții (CNI) dedicat organizării în România a Campionatului European de fotbal Euro 2020, în care se prevede (și) amplasarea a 400 de terenuri în întreaga țară. Aradul va beneficia, conform CNI, de 16 locații, 10 propuse de Ministerul Educației Naționale și 6 de FR de Fotbal, unul dintre acestea fiind pentru persoanele cu dizabilități.

  Handbalistele așteaptă sala

  De una dintre investițiile preconizate urmează să beneficieze handbalistele echipei Crișul Ch. Criș, participante în campionatul ligii secunde. „Obiectivul în acest sezon este participarea la turneul final al Diviziei A. Însă în situația în care am reuși promovarea nu ne dăm deoparte. Până la apariția sălii vom juca mai departe la Arad, însă cred că ar fi un lucru deosebit ca în viitor să putem evolua în fața fanilor din Chișineu-Criș”, ne-a declarat Florica Boldor, sufletul echipei de pe Crișul Alb.

  Lidere în Vest

  În Seria D a ligii secunde de handbal feminin, Crișul este lider, cu cinci succese și o remiză. În proxima rundă, programată în 2 noiembrie, arădencele vor evolua pe terenul ultimei clasate, CS Marta Baia Mare. Apoi, în 9 noiembrie, la Arad, va avea loc derbiul cu CSM. Tg. Mureș, ocupanta locului secund.

  Cum vor arăta terenurile de sport

  Bazele sportive propuse de CNI sunt de două tipuri. Cea de Tip 1 va avea următoarele funcțiuni: teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni 105m x 68m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori; Teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m; Clădire vestiare și administrativă; Parcare autovehicule și autocar. Aceasta va avea o valoare estimată de 16,31 milioane de lei.
  Caracteristicile bazei de Tip 2 sunt: teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis cu dimensiunile de 20m x 40m; Clădire vestiare, valoare estimată fiind de 3,37 milioane de lei.
  În ceea ce privește sala de sport și bazinele, aceastea urmează să fie construite din fondurile comunității locale din Chișineu-Criș.

  puz

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.