luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ketanji Brown Jackson ar putea scrie istorie în SUA! Preşedintele american Joe Biden va numi o femeie afro-americană la Curtea Supremă

  de - | 27 ianuarie 2022, 10:12 PM | Internaţional

  0

  Preşedintele american Joe Biden a confirmat joi că va numi, pentru prima dată în istorie, o femeie afro-americană la Curtea Supremă a Statelor Unite, pentru a-l înlocui pe judecătorul în exerciţiu Stephen Breyer, care și-a anunțat retragerea.

  Preşedintele democrat, care a făcut această promisiune în timpul campaniei sale, a precizat că are două certitudini: „Persoana pe care o voi numi va avea calificări, o personalitate, o experienţă şi o integritate extraordinare. Şi această persoană va fi prima femeie de culoare numită la Curtea Supremă’”, potrivit Agerpres.

  Judecătorul progresist Stephen Breyer se va retrage de la Curtea Supremă a SUA la sfârşitul lui iunie, au relatat miercuri Reuters şi AFP.

  Magistratul în vârstă de 83 de ani va pune astfel capăt unui mandat de aproape 28 de ani între cei nouă judecători ai influentei instanţe americane, al căror decan de vârstă este în acest moment.

  Biden a promis că, dacă va avea ocazia, va numi o judecătoare de culoare la Curtea Supremă. Între numele vehiculate se numără magistrata Ketanji Brown Jackson, de la Curtea de apel federală de la Washington.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.