miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Jurnalista care a protestat în direct față de război, angajată de un ziar german

  de Special Arad | 11 aprilie 2022, 9:31 PM | Internaţional

  0

  (foto: Captură foto/Il Gazzettino)

  Marina Ovsianikova, jurnalista care a apărut la postul public de televiziune din Rusia cu un mesaj împotriva războiului, în timpul celui mai urmărit program de știri din țară, a fost angajată de ziarul german Die Welt.

  Marina Ovsianikova a ajuns pe prima pagină a ziarelor din toată lumea după ce a intrat în direct ținând o pancartă pe care scria: „Nu războiului, opriți războiul, nu credeți propaganda, vă mint aici”.

  A fost reținută pentru 14 ore și, în cele din urmă, a primit o amendă de 30.000 de ruble, aproximativ 250 de euro. Însă, cel mai probabil, va fi judecată în baza legii care interzice criticarea armatei ruse și riscă ani grei de închisoare. Cu toate acestea, femeia în vârstă de 43 de ani a decis să rămână în Rusia și va fi corespondent independent pentru Die Welt, realizând „reportaje din Ucraina și Rusia, printre altele”, potrivit BBC.

  Informația a fost confirmată de proprietarul publicației, Axel Springer, care a mai spus că Marina va scrie pentru ziar, dar va lucra și pentru canalul TV de știri Die Welt.

  Fosta angajată a postului tv de stat din Rusia Canalul 1 „a apărat etica jurnalistică, în ciuda amenințării” cu protestul ei în direct, a declarat redactorul șef al Welt Group, Ulf Poschardt.

  Citește în continuare aici

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.