miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Jurnalistă ameninţată că i se va rupe capul dacă va mai continua o investigație despre abuzurile sexuale de la Seminarul Teologic din Huşi

  de Special Arad | 12 iunie 2019, 8:50 AM | Naţional

  0

  Diana Oncioiu

  Diana Oncioiu, jurnalistă la platforma independentă Dela0.ro şi colaboratoare la proiectul „Să fie lumină“, a fost ameninţată telefonic de o persoană necunoscută, care a atenţionat-o că îi ”va rupe capul” daca va continua să mai scrie despre afacerile private ale Bisericii. Ameninţarea vine în contextul în care jurnalista documentează de mai multe luni un material despre abuzurile sexuale de la Seminarul Teologic din Huşi.

  Anunţul privind ameninţarea jurnalistei a fost făcut pe pagina de Facebook a proiectului ”Să fie lumină”.

  ”Unul dintre reporterii implicaţi în realizarea proiectului nostru jurnalistic a fost contactat telefonic în această dimineaţă de o persoană necunoscută şi ameninţat că i se va „rupe capul” dacă mai continuăm să documentăm treburile private ale Bisericii”, se menţionează în mesajul postat pe pagina ”Să fie lumină”.  Deşi jurnalistul avertizat direct este Diana Oncioiu, în opinia colegilor de la ”Să fie lumină”, apelul s-a vrut a fi o atenţionare la adresa întregii echipe de reporteri, persoana apelantă indicând că trebuie să încetăm să mai scriem despre „ce fac preoţii”.

  Citeste mai mult: adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.