joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Sentința Tribunalului Arad în procesul bodyguardului înjunghiat pe ștrand: 7 ani și 4 luni de închisoare

  de Ioana Costaș | 5 aprilie 2023, 2:39 PM | Știri Arad

  0

  Tribunalul Arad a pronunțat astăzi sentința în procesul agentului de pază înjunghiat pe ștrandul Neptun în 29 decembrie 2019: 7 ani și 4 luni de închisoare, în total.

  Instanța a pronunțat o condamnare de 7 ani pentru tentativă la infracțiunea de omor și o alta de 1 an pentru port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Tribunalul Arad a contopit apoi pedepsele în cea mai grea, rezultând 7 ani și 4 luni de închisoare.

  De asemenea, instanța arădeană a admis în parte acțiunea civilă a părții vătămate, obligându-l pe inculpat la plata a 25 de mii de euro către aceasta. Hotărârea Tribunalului Arad nu este definitivă, astfel că ea poate fi atacată.

  Sentința Tribunalului Arad

  Iată soluția pe scurt a Tribunalului Arad, postată pe portal.just.ro: „Condamnă pe inculpatul Răzvan Copăceanu la pedeapsa de 7 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracțiunea de omor. Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, în pedeapsa cea mai grea, de 7 ani închisoare, la care adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv sporul de 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa finală rezultantă de 7 ani și 4 luni închisoare, în regim de detenție. Obligă pe inculpat la plata sumei de 25.000 euro reprezentând daune morale către partea civilă Teodor Moza. Obligă pe inculpat la plata către partea civilă Spitalul Clinic de Urgenţă Arad, a sumei de 11.059,75 lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor ocazionate de spitalizarea persoanei vătămate. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

  La ștrandul Neptun

  Răzvan Copăceanu a fost trimis în judecată fiind acuzat că în dimineața de 29 decembrie 2019, l-a înjunghiat pe Teodor Moza, bodyguard, fapta având loc în incinta ștrandului Neptun.

  După ce a avut loc agresiunea asupra agentului de pază, tânărul a plecat de pe ștrand, îndreptându-se spre centrul orașului, parcurgând pasarela și parcul Mihai Eminescu. A ajuns în fața localului McDonald’s, a avut să intre înăuntru, însă a fost tras afară. Pe urmele lui se aflau șase bărbați, printre care și cel înjunghiat. Aceștia au tăbărât cu pumnii și picioarele pe tânăr, lăsându-l inconștient, pe trotuar, în urma bătăii pe care i-au aplicat-o.

  Bătaia a fost surprinsă de camerele de luat vederi amplasate pe fațada localului în care tânărul a încercat să intre. Cu privire la cele întâmplate în fața restaurantului McDonald’s, există un proces pe rolul Judecătoriei Arad, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, printre cei trimiși în judecată aflându-se și partea vătămată Teodor Moza.

  În 31 decembrie 2019, Răzvan Copăceanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. O lună mai târziu, același procuror solicita prelungirea măsurii arestului preventiv. Instanța a respins cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, înlocuind – în schimb – măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu.

  După o altă lună, s-a solicitat menținerea măsurii arestului la domiciliu. Și de această dată, instanța a decis să respingă prelungirea acestei măsuri și să o înlocuiască cu măsura controlului judiciar. Ulterior, Tribunalul Arad a revocat măsura controlului judiciar în ceea ce-l privește pe tânăr. Acesta a înțeles de la început să se prevaleze de dreptul la tăcere, astfel că nu a dat vreo declarație.

   

  Citește și: Procesul bodyguardului de la Dey Internațional, înjunghiat la Ștrandul Neptun, la final. Sentința a fost amânată a treia oară

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.