luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Procesul bătăii de la McDonald’s: S-a cerut schimbarea încadrării juridice. Instanța a rămas în pronunțare

  de Ioana Costaș | 14 martie 2024, 10:55 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  9

  Procesul celor cinci agenți de pază – Teodor Cristian Porumb, Rudolf Ionuț Bartha, Teodor Florin Moza, Sergiu Răzvan Toader și Ioan Gîrda – trimiși în judecată pentru purtare abuzivă după ce au bătut un tânăr în fața restaurantului McDonald’s din Arad, în dimineața de 29 decembrie 2019, a ajuns aproape de final. Miercuri, 13 martie, a avut loc ultimul termen de judecată la Judecătoria Arad înainte de pronunțarea sentinței, care a fost stabilită pentru data de 29 martie.

  Înfățișarea de ieri a avut trei părți. Prima, în care fratele lui Răzvan Copăceanu – partea vătămată de această dată – a declarat instanței cele petrecute după bătaie, acesta fiind anunțat de unul dintre inculpații în cauză, pe care îl cunoștea, despre faptul că partea vătămată înjunghiase un agent de pază pe ștrandul Neptun. După audierea fratelui lui Răzvan Copăceanu, ședința de judecată a fost suspendată pentru 20 de minute, fiind reluată în jurul orei 11:40.

  În partea a doua a termenului de judecată, avocatul părții vătămate a depus mai multe înscrisuri – acte medicale care atestă urmările bătăii, Copăceanu având mâna ruptă, ruptură de mușchi la unul dintre membrele inferioare, coaste rupte, fiindu-i găsite și chisturi pe creier în urma consultului neurologic, dar și o expertiză psihologică – iar apărătorii celor cinci inculpați au solicitat stabilirea unui alt termen de judecată, timp în care să aibă posibilitatea să studieze noile înscrisuri.

  Instanța le-a acordat însă termen o oră și jumătate pentru studierea actelor, astfel că ședința a fost suspendată, din nou, până în jurul orei 13:30. De asemenea, avocatul lui Răzvan Copăceanu a solicitat schimbarea încadrării juridice din purtarea abuzivă în tentativă la infracțiunea de omor, instanța respingând cererea.

  În ultima parte, avocații s-au referit la noile înscrisuri depuse, iar spre final au depus concluzii în cauză, inculpații având ultimul cuvânt. Chemați pe rând în fața judecătorului, întrebați dacă mai vor să declare ceva – aceștia fiind audiați la primele termene de judecată – inculpații au spus, scurt, că le pare rău.

  Reamintim că în dimineața de 29 decembrie 2019, între Răzvan Copăceanu și mai mulți agenți de pază ai firmei Dey Internațional 2012 a izbucnit un conflict spontan în incinta localului Aladio de pe ștrandul Neptun. Răzvan Copăceanu a ieșit din local, fiind urmat de bodyguarzi, iar ulterior unul dintre agenții de pază au fost înjunghiați cu un cuțit tip box, inculpat pentru comiterea faptei fiind Răzvan Copăceanu.

  Acesta a fugit de pe ștrandul Neptun, fiind urmat de bodyguarzi, iar în fața restaurantului McDonald’s, agenții de pază l-au ajuns și l-au bătut, imaginile cu loviturile aplicate fiind surprinse de camerele video amplasate pe fațada clădirii. Atât bodyguardul înjunghiat, cât și Răzvan Copăceanu au ajuns la spital.

  Pentru înjunghierea agentului de pază, Copăceanu a fost condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare pentru tentativă de omor.

  Citește și: A început judecata în cazul bătăii de la McDonald’s. Bătăușii și-au recunoscut faptele în ședința din 11 septembrie

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Din păcate aceasta este mafia din Arad, eu ca și cetățean Arădean îmi este frică de agenții de pază. Ne dorim să își învețe lecția și să fie închiși pentru faptele lor , acel băiat nu putea să protesteze și cu toate acestea au continuat să îl bată . Vrem dreptate!!!!

   +16 voturi
   +1
   -1
  2. S-au zgâriat între ei și apoi dau vina pe acest băiat ca a făcut-o el . Dar ei știu adevărul și nu vor avea liniște toată viața lor pentru ce au făcut. Fiecare să primească după cum face în această viață . Dumnezeu este sus și vede!

   +10 voturi
   +1
   -1
  3. In ultimii doi ani,instantele din Arad au inceput sa dea hotarari cel putin ciudate,poate si pentru ca nu mai sunt supravegheati judecatorii si anturajele lor;va avea de lucru Timisoara,insa ciudateniile vor fi mai numeroase cand o profesie este complet lipsita de posibilitatea de a fi trasa la raspundere pentru activitatea sa.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.