miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Joe Biden, fostul vicepreședinte american, a câștigat alegerile primare democrate în Carolina de Sud

  de Special Arad | 1 martie 2020, 10:35 AM | Internaţional

  0

  Fostul vicepreşedinte american Joe Biden a câştigat, sâmbătă, alegerile primare democrate în Carolina de Sud, el relansând astfel cursa democraţilor pentru Casa Albă, în care favorit este Bernie Sanders, relatează AFP.

  După trei rezultate dezamăgitoare în statele precedente, în Carolina de Sud Biden a promis că va fi, la final, democratul care îl va înfrunta pe republicanul Ronald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

  Însă cursa pentru învestitura democrată este lungă şi se va accelera, marţi, când va fi “Super Tuesday”, 14 state urmând să voteze în acea zi.

  “Datorită vouă, am câştigat categoric şi suntem în viaţă”, a spus candidatul în vârstă de 77 de ani, denunţându-i pe cei care considerau că nu are nicio şansă. Este prima victorie a lui Joe Biden la alegerile primare.

  Conform rezultatelor de după numărarea a aproape 95 la sută din votori, Biden a obţinut 49 la sută, în timp ce Bernie Sanders a primit doar 20 la sută. După ce a ocupat doar locul trei, deşi a cheltuit 20 de milioane de dolari în campania locală, miliardarul Tom Steyer s-a retras.

  Joe Biden, care a fost “mâna dreaptă” a lui Barack Obama, era favorit în Carolina de Sud, stat în care populaţia afro-americană reprezintă peste jumătate din electoratul democrat.

  În Nevada şi New Hampshire, alegerile primare au fost câştigate de Bernie Sanders, iar în Iowa Pete Buttigieg şi Bernie Sanders s-au aflat cot la cot.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.