Update Iustin Cionca l-a dat în judecată pe deputatul Tripa pentru acuzațiile aduse Consiliului Județean Arad. Vezi reacția deputatului PSD

  de Special Arad | 5 iunie 2019, 12:05 PM | Politikos

  0

  Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, l-a acționat în judecată pe deputatul PSD de Arad, pârâtul Florin Tripa, pentru acuzațiile grave aduse aparatului tehnic al Consiliului Județean și președintelui Consiliului Județean. Pârâtul Florin Tripa va avea astfel posibilitatea să demonstreze în instanță, cu probe, că acuzațiile deosebit de grave pe care le-a adus în ultimii ani, în mod repetat, aparatului de specialitate al Consiliului Județean Arad nu sunt doar declarații senzaționaliste, ci adevăruri.

  „Un deputat în Parlamentul României trebuie să aibă o ținută morală adecvată funcției pe care o ocupă și să înțeleagă că are o răspundere față de ceea ce declară. Repetarea din considerente politice a unui discurs bazat pe jigniri, pe minciună, pe insultă, pe calomnie, murdărirea celorlalți dintr-un interes politic personal, este o practică pe care electoratul a sancționat-o printr-un vot de blam acordat PSD. Nu cred că este normal ca un deputat să folosească un astfel de limbaj. Nu este un abuz din partea noastră, ci o normalitate. Un deputat trebuie să înțeleagă că are o răspundere față de cetățeni și comunitatea pe care o reprezintă”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Consiliul Județean Arad a solicitat instanței de judecată stabilirea și acordarea de despăgubiri pentru daunele morale aduse dreptului la imagine, onoarei, demnității și reputației demnitarilor aflați la conducerea județului și a Consiliului Județean Arad, precum și a funcționarilor publici și personalului contractual din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Arad. De asemenea, a solicitat publicarea unui comunicat în două numere consecutive a trei ziare locale, prin care pârâtul Florin Tripa să își ceară scuze în mod public pentru denigrarea Județului Arad, a Consiliului Județean Arad, a conducerii acestor entități și a funcționarilor publici și personalului contractual din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Arad.

  În acțiunea Consiliului Județean Arad se arată că pârâtul Florin Tripa a denigrat prin diferite comunicate de presă, publicate sistematic, acreditând ideea că administrația publică locală ar fi la discreția influențelor unor agenți economici. Mai mult, se arată în acțiunea în instanță, pârâtul Florin Tripa nu deține calificarea, calitatea și nici competențele necesare pentru a realiza evaluări asupra activității Județului Arad, a Consiliului Județean, a conducerii acestor entități ori a funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Arad.

  UPDATE

  Deputatul PSD, Florin Tripa, dat în judecată de către președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, îi răspunde acestuia din urmă prin intermediul unui comunicat de presă pe care îl redăm în continuarea acestor rânduri.

  „Domnul Marinel Cionca este obișnuit cu atmosfera din PDL Arad, unde nimeni nu are dreptul să contrazică Comandantul Suprem. În viața reală însă, dreptul la liberă exprimare a fost câștigat prin jertfa celor care au căzut în Revoluția din Decembrie 1989 și nu va putea fi suprimat indiferent câți Cionci vor ajunge vreodată în funcții de conducere la nivel județean sau național. Nu aș avea nicio problemă dacă domnul Marinel Cionca m-ar fi dat în judecată în nume personal, plătind avocații din bani personali. E un drept constituțional, pe care îl respect. Dar președintele CJA folosește instituția și banii publici pentru a intimida un deputat al României, care a avut curajul să arate incompetența celor care conduc destinele județului Arad. Așa cum am mai spus, nu mă intimidează astfel de acțiuni inspirate din practicile comuniste și abia aștept să discutăm în fața onoratei instanțe despre licitațiile de la Consiliul județean, despre banii europeni pierduți de Marinel Cionca și gașca portocalie, despre corupția din PDL Arad, demonstrată de instanțe de judecată, prin condamnarea unor membri de vază ai partidului, despre incompetența șefilor de la CJA, care nu sunt în stare să rezolve problema drumurilor sau pe cea a spitalelor din județul Arad”, transmite deputatul Florin Tripa.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.