vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Israelul a descoperit o variantă mai agresivă a Omicromului. Cercetătorii cred că aceasta provine din India

  de Special Arad | 14 ianuarie 2022, 8:39 PM | Internaţional

  0

  Cercetătorii din Israel au descoperit o subvariantă a Omicron. Se crede că subvarianta provine din India și a fost găsită în Canada, Danemarca, Singapore, China și Australia.

  Imaginea cu microscopul electronic de scanare arată SARS-CoV-2, cunoscut și sub numele de noul coronavirus.

  Aproximativ 20 de cazuri ale unei noi subvariante care s-a dezvoltat din varianta originală Omicron au fost descoperite în Israel, a raportat KAN joi seară, informează JerusalemPost.

  Subvarianta, cunoscută sub numele de BA2, a fost descoperită în timpul secvențierii genetice a probelor de pacienți cu COVID. Conține mai multe mutații decât Omicronul original și poate fi mai violent. Cu toate acestea, pericolul reprezentat de noua subvarianță este încă incert, iar sediul Ministerului Sănătății pentru sensibilizarea coronavirusului a clarificat că nu există dovezi că BA2 s-a comportat diferit de Omicron.

  BA2 a fost văzut pentru prima dată în China acum câteva săptămâni și se suspectează că provine din India. A fost observat și în Danemarca, Australia, Canada și Singapore, a raportat Kan.

  Oamenii de știință citați în raportul KAN au spus că sunt îngrijorați de această nouă dezvoltare.

  Dacă noua subvarianță este într-adevăr mai violentă decât Omicron, acest lucru poate provoca boli mai severe și poate crește numărul de pacienți grav în spital. Este urmărit de cercetători israelieni și internaționali.

  Sursă stiripesurse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.