sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  IPJ Arad: dosare penale pentru cercetarea a 12 posibile infracțiuni în urma alegerilor

  de Special Arad | 10 iunie 2024, 2:33 PM | Știri Arad

  0

  În ziua alegerilor, în județul Arad, au fost sesizate 312 contravenții și posibile infracțiuni legate de procesul electoral, potrivit IPJ Arad. Dintre acestea, 264 nu s-au confirmat.

  Din numărul total de sesizări, 4 nu au fost de competența structurilor MAI, fiind transmise către autoritățile competente: Birouri Electorale Județene sau Autoritatea Electorală Permanentă.

  În ceea ce privește frecvența faptelor sesizate, 14,6% făceau referire la continuarea campaniei electorale, 21,9% la fraudă la vot, 12,1% la fotografierea sau filmarea buletinului de vot.

  4,8% dintre sesizări au fost despre posibile infracțiuni de corupere a alegătorilor, iar în același procent au fost semnalate situații de turism electoral. Toate celelalte sesizări au privit alte tipuri de fapte. Au fost întocmite dosare penale pentru cercetarea a 12 posibile infracțiuni. De asemenea, au fost aplicate 9 amenzi, în valoare de 3.000 de lei. În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic, în ziua votului, au fost verificate 386 de persoane cu aproximativ 231 de vehicule, fiind aplicate 69 de sancțiuni contravenționale în valoare de 17.500 de lei”, a transmis IPJ Arad.

  Aproximativ 1.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, din Arad, au fost mobilizați sâmbătă și duminică, pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și a dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale. În continuare, aproximativ 200 de efective ale MAI asigură măsurile de protecție la aproximativ 9 secții de votare, la Biroul Electoral Județean, precum și la Biroul Electoral de Circumscripție.

  Citește și: Câte dosare penale s-au întocmit și câte amenzi s-au dat pe parcursul alegerilor de la Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.