vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ionuț Badea: „Dacă nu acceptăm situația în care ne aflăm, nu avem cum să o schimbăm”

  de Lucian Dănilă | 3 februarie 2022, 4:52 PM | Sport

  0

  Noul antrenor al echipei UTA, Ionuț Badea, se află în fața debutului său pe banca Bătrânei Doamne, debutul la cârma unei echipe care nu a mai câștigat de zece meciuri și are în față una dintre cele mai în formă grupări din prima ligă, Sepsi Sfântu Gheorghe.

  Discursul lui Ionuț Badea este unul atipic fotbalului românesc, un discurs fără platitudini, fără limbaj de lemn, cu răspunsuri concise și cât se poate de la obiect. Este clar că știe multă teorie, are o destul de bogată experiență în această meserie, dar sunt foarte multe voci care se întreabă de ce nu a reușit până acum să și performeze. UTA este o șansă uriașă pentru el, are la dispoziție un lot echilibrat din punct de vedere valoric pe care trebuie să-l aducă măcar la nivelul arătat în toamnă, atunci când la un moment dat UTA era pe locul al 3-lea.

  Pentru a-și face cât mai bine temele, noul antrenor al roș-albilor spune că l-a contactat pe Gyuszi Balint. „Am vorbit cu Gyuszi și mi-a oferit toate detaliile de care aveam nevoie. Preparatorul fizic are și el deja toate datele de la baza de date a Instat-ului, am toate informațiile necesare despre echipă, despre forma sportivă a jucătorilor.

  Moral evident că atmosfera este bună, dar e ceva normal când se schimbă antrenorul, apare o extramotivație, o extraconcentrare. De asemenea faptul că nu există probleme administrative și financiare ar trebui să reprezinte o motivație intrinsecă pentru jucători, ca să dea totul“, spune Ionuț Badea.

  Născut în aceeași zi cu antrenorul adversarei de sâmbătă, Cristian Bergodi, Ionuț Badea admite că ar putea fi anumite asemănări între ei. „Dacă nu greșesc, suntem născuți în aceeași zi (n.r. 14 octombrie). Între antrenori găsim de multe ori multe similitudini, iar faptul că eu am adoptat de multe ori din școala italiană ar putea să ne asemene”, spune Badea. Bergodi s-a născut în 1964, în timp ce Ionuț Badea 11 ani mai târziu, în 1975.

  „ Va fi un meci greu cu o echipă aflată într-un moment foarte bun. Sepsi este foarte bine structurată, ai un grup puternic, iar de la venirea lui Cristiano Bergodi au căpătat naturalețe în exprimare, având și calitate individuală la jocul între linii și în zonele laterale în atac. Sunt adeptul unui joc complet. Am împrumutat destul de mult din stilul italian. Există posibilitatea la un moment dat, conjunctural, să apărăm un rezultat cu cinci fundași. Un antrenor care vede că nu poate câștiga meciul, este important să nu-l piardă“, sunt referirile făcute de Badea la adresa celor de la Sepsi.

  În ceea ce privește echipa pe care o antrenează, Badea pare a fi venit cu bateriile încărcate. „Chiar dacă sunt doar de câteva zile aici, la modul cum a decurs totul mi se pare că sunt mai demult”, spune el.

  „Ne-am pregătit nu doar general ci și în specificitatea acestui joc. Victoria nu este doar un obiectiv ci și o nevoie. Dacă ce am lucrat la antrenamente se va concretiza măcar la 50% putem spera să avem și finalitate, ca o consecință a acțiunilor pe care le vom întreprinde. Tot ce am trimis a fost legat de încredere, acceptarea a ceea ce suntem pentru a putea merge mai departe. Când nu accepți situația în care te afli, nu ai cum să o schimbi“, crede noul antrenor al grupării arădene.

  UTA – Sepsi se joacă sâmbătă de la ora 13.30 și va fi televizat. Ionuț Badea face un apel și către suporterii echipei arădene pe care-i așteaptă într-un număr cât mai mare la meci pentru a fi alături de echipă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.