vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ionuț Badea: „Antrenez jucători inteligenți, mă bucur pentru această victorie”

  de Lucian Dănilă | 5 februarie 2022, 8:51 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Ionuț Badea a avut parte de un debut perfect pe banca echipei UTA, cu o victorie la limită în fața celor de la Sepsi. UTA a avut momente foarte bune de joc, dar, paradoxal, a câștigat printr-un gol în mementele în care jocul era controlat de cei de la Sepsi.

  Miculescu a înscris singurul gol după o fază creată de Roger, brazilianul reușind să recupereze o minge pasată greșit de Fofana după care s-a distrat cu Ninaj, a trimis în transversală, iar mingea a revenit în careu de unde Miculescu a marcat cu capul.

  „Mă bucur foarte mult pentru această victorie. Nu aș vrea să spun că a fost un nou început ci mai degrabă doar o trecere. Peste lucrurile bune ale lui Gyuszi Balint, am venit cu un surplus pe care jucătorii l-au înțeles rapid. Antrenez jucători inteligenți. Mă bucur de această victorie acasă după 10 meciuri. Pentru această lipsă de rezultate cineva a plătit, din păcate. Viața antrenorilor, mai ales când rămân mult într-un loc, vine cu uzură, cu situații care puteau fi gestionate mai ușor altfel. Dar, într-o suprasaturație e piatră de moară. Îi mulțumesc lui Gyuszi pentru ceea ce a făcut aici, îi urez succes. Pentru noi rămâne un moment bun, dar doar un moment bun. Pentru mine și jucători picătura chinezească e că în fotbal e doar un moment și ceea ce urmează e cel mai important lucru. Imediat după ne gândim la meciul de marți, avem doar de câștigat cu CFR Cluj”, a spus Ionuț Badea la conferința de presă de după meci.

  „Mișcările tactice ale fiecărei echipe pot să îți aducă spații și momente libere, iar pentru mine era important ca elevii aleși să înțeleagă asta. Au fost două antrenamente exclusiv tactice în care au răspuns la maximum. Am văzut asta azi în teren, sunt antrenorul unor jucători inteligenți, care din punct de vedere ofensiv au pus în practică ceea ce am adus în teren. O echipă cu o liniște în joc adusă de Bergodi și staff-ul său, nu a fost ușor de bătut. A fost o luptă să le închidem culoarele, să găsim spațiile între linii pentru a finaliza. Mă bucur că pe final am înscris, mă bucur că UTA avea tot timpul un declic și lua gol dacă nu marca, ceea ce înseamnă că identitatea echipei va crește ușor. Iar pentru mine e o cărămidă în plus pentru construcția echipei”, a continuat Badea.

  În ceea ce privește publicul arădean, Badea a avut cuvinte frumoase și despre el. „Sunt energii fantastice pe care fanii le aduc din tribune, e un lucru enorm. E presiune, dar pe noi ne-au făcut astăzi mai puternici. E și o infrastructură altfel și o altă energie față de ceea ce am fost obișnuit până acum, la echipele pe care le-am mai antrenat. Nu pot să spun mai mare sau mai mică, doar diferită. Jucând într-un stadion cu tribunele foarte aproape, publicul devine mult mai cald. Sunt convins că și ceilalți fani dau totul pentru echipele lor, noi azi am simțit în multe momente că publicul a fost mai mult decât aproape. Sunt energii care aduc prezumții pentru obiective mai mari aici, la Arad”, a declarat noul antrenor al Bătrânei Doamne.

  „Au fost momente grele astăzi, mai ales după schimbările făcute de cei de la Sepsi. Au echilibrat meciul prin prospețime fizică, nu calitate, dar pentru mine Sepsi e o nucă tare, bine antrenată, cu calitate individuală. Asta le-am spus și jucătorilor, important e să ai nădejdea, tenacitate de a te bate până la final, indiferent de ce se întâmplă pe teren. Labilitatea de care jucătorii pot da dovadă nu a existat astăzi și asta mă bucură”, a încheiat tehnicianul.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.