marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ionuț Badea a vorbit cu Ovidiu Hațegan: „Eu sper să continue”

  de Lucian Dănilă | 4 aprilie 2022, 8:36 AM | Sport

  0

  A trecut o săptămână de când arbitrul arădean Ovidiu Hațegan, arbitru de Top 10 în Europa, a suferit un infarct și a fost internat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, unde i-a fost montat un stent.

  Discuțiile pe marginea a ceea ce s-a întâmplat au fost multe, în timp ce Hațegan a cerut să fie lăsat să se liniștească. Acum, toată lumea îl așteaptă să revină în arenă, dar este o alegere pe care Ovidiu o va face personal după consultări cu medicii, cu familia și mai ales cu el însuși…

  La meciul jucat de UTA cu Gaz Metan, arbitrul de centru, Andrei Antonie, și colegii săi au îmbrăcat tricouri albe cu mesajul: ”Alături de tine, Ovidiu!” la momentul în care s-au ales terenul și mingea în meciul de pe „Francisc Neuman”.

  ovidiu 2

  Ionuț Badea, antrenorul echipei arădene, are o veche relație de colaborare cu Ovidiu Hațegan și a vorbit despre acest lucru.

  „Mă bucur că arbitrii dau dovadă de solidaritate între ei, cu toate că nu era altă opțiune, Ovidiu Hațegan e etalonul a tot ce înseamnă arbitraj în România. Mi-am amintit că la Euro 2016 (n.r. atunci când Ionuț Badea are antrenor secund al echipei naționale a României) l-am întâlnit pe Pierluigi Collina, care ne-a explicat situații noi de arbitraj pentru acel turneu final.

  Discutând mai multe, el ne-a vorbit foarte frumos despre Hațegan, despre maturitatea lui, despre cum ia deciziile importante. Aceste lucruri i le-am transmis personal lui Hațegan în această săptămână. Fotbalul românesc are nevoie de oameni ca el. Oricând a putut fi un idol pentru cei din spate și ar fi păcat ca din cauza unei chestiuni de sănătate pe care a avut-o, iar acum clinic e sănătos, să se blocheze mental. Eu sper să continue și să ofere și alte lecții de arbitraj, dar, în același timp, e doar decizia lui și trebuie să fim solidari cu tot ce vrea el. Indiferent de decizia pe care o va lua va avea parte de respectul meu total și nu doar al meu”, a declarat Badea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.