CJA anunță echiparea Sălii Marii Uniri ca sală de conferințe

  de Special Arad | 3 January 2023, 6:37 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  (foto: arhivă)

  Consiliul Județean Arad anunță într-un comunicat că mobilează Sala Marii Uniri, de pe Bulevardul Revoluţiei nr. 81, şi o transformă într-o sală modernă de conferinţe. Contractul pentru furnizarea mobilierului necesar a fost semnat astăzi, la Consiliul Judeţean.

  Asta înseamnă că sala va dispune de 100 de locuri pe fotolii, de prezidiu, mese pentru şedinţe. De asemenea, este dotată cu instalaţie de sonorizare, sistem de numărare electronică a voturilor, sistem de traducere şi un ecran LCD. Se finalizează, astfel, un proiect de importanţă naţională a Consiliului Judeţean Arad.

  „În luna martie sala va fi complet amenajată şi vom organiza atunci un eveniment în care vom prezenta transformările prin care a trecut. Din punct de vedere istoric, este una dintre cele mai importante săli din România, pentru că aici a fost negociat viitorul Transilvaniei, în zilele de 13-14 noiembrie 1918, şi de aici a plecat ideea organizării Adunării Naţionale de la Alba Iulia. În acest moment, pentru evenimentele pe care le organizăm aici, împrumutăm sau închiriem mobilierul necesar, ceea ce din luna martie nu va mai fi necesar”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

  În Sala Marii Uniri, la sfârşitul lunii decembrie a anului 2022, Iustin Cionca a preluat de la preşedintele Guvernului Provinciei Autonome Vojvodina, preşedinţia Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa.

  „Mie îmi pare rău că, în anul 2018, Guvernul de atunci al României nu a acceptat să finanţeze modernizarea acestei săli în Programul Centenar, deşi a fost unul dintre cele mai importante obiective ale momentului. Am adus fonduri europene pentru ea şi a durat patru ani, întreaga procedură, până să spunem că suntem pe final. Aradul şi România câştigă un spaţiu istoric, dar l-ar fi putut recupera mult mai devreme, dacă găseam interes la Bucureşti”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

  Sala Marii Uniri a fost inaugurată oficial în noiembrie 2021, cu un concert cu viori Stradivarius și cu reconstituirea momentului istoric de la Arad, când reprezentanții Consiliului Național Român, Vasile Goldiș, Ștefan Cicio Pop, Ioan Suciu și Iuliu Maniu au cerut Marea Unire a României.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.