luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Internat din cauza infecției cu SARS-CoV-2 și aflat pe patul de moarte, un tânăr a recunoscut că are certificat de vaccinare fals

  de Special Arad | 6 octombrie 2021, 11:03 AM | Naţional

  0

  (foto: Foto cu rol ilustrativ)

  Un tânăr, care a decedat în Secţia ATI COVID-19 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, le-a mărturisit medicilor, chiar înainte de a pierde lupta cu boala, că el are un certificat de vaccinare, dar de fapt nu s-a imunizat, a declarat marţi, coordonatoarea secţiei, medicul Ioana Codru.

  Din păcate, am avut pacienţi care au circulat prin Europa cu certificate false de vaccinare. În final, pacienţii au recunoscut asta, ne-au spus-o ei spontan. (…) Am avut un pacient (cu certificat fals de vaccinare – n.r.) care a şi murit din păcate şi era şi tânăr„, a răspuns Ioana Codru când a fost întrebată ce a impresinat-o cel mai mult la pacienţii cu Covid-19, de la începutul debutului valului 4.

  Medicii le transmit celor care au dat un astfel de certificat fals de vaccinare să se gândească în primul rând la familia celui care primeşte un asemenea document şi riscă să moară, dacă se infectează, potrivit Agerpres.

  Nu ştiu despre cine e vorba sau cum au fost obţinute aceste certificate, dar (cei care oferă certificate false de vaccinare – n.r.) să inspire adânc şi să se gândească de două ori şi poate să se pună în locul familiilor acelora (care ajung la ATI – n.r.)„, a avertizat medicul Ioana Codru.

  Ea recunoaşte că în momentul în care s-a confruntat cu un bolnav care şi-a făcut rost de un certificat de vaccinare, fără să se fi imunizat, a simţit „o dezamăgire profundă pentru că este o ruptură între noi şi cei care încearcă să fenteze”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.