joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Actorul Robbie Coltrane a murit! El era cunoscut pentru rolul său din Harry Potter

  de Special Arad | 14 octombrie 2022, 9:50 PM | Internaţional

  0

  Actorul de origine scoțiană, Robbie Coltrane, care l-a interpretat pe Rubeus Hagrid în filmele Harry Potter, a murit la vârsta de 72 de ani, a informat vineri AP Media, citându-l pe agentul său, relatează Reuters.

  Robbie Coltrane împarte Premiul Guinness Book of Records pentru câștigarea a trei premii Bafta consecutive pentru cel mai bun actor pentru interpretarea lui Fitz din serialul TV Cracker în 1994, 1995 și 1996 cu actorul Michael Gambon, cunoscut pentru rolul profesorului Albus Dumbledore în Harry Potter.

  Probabil că va fi amintit cel mai bine în deceniile următoare ca Hagrid în filmele Harry Potter, un rol care a adus bucurie copiilor și adulților deopotrivă din întreaga lume, provocând un flux de scrisori ale fanilor în fiecare săptămână timp de peste 20 de ani”, a spus agentul actorului.

  Născut Anthony Robert McMillan în Rutherglen, Coltrane a fost educat la Glenalmond College, un internat independent a cărui pedeapsă corporală a descris-o drept „violență legalizată”, înainte de a merge la Glasgow School of Art.

  Acesta a făcut stand-up, luând pseudonimul Coltrane ca omagiu adus celebrului muzician de jazz John Coltrane, potrivit The Guardian.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.